Quantcast

Girta motina naktį pasigedo vaiko

Girtaujanti mažo berniuko motina ir jos sugyventinis nesuprato, kur vėlų vakarą dingo keturmetis berniukas. Jo ieškoti buvo pasitelktos nemažos policijos pajėgos, kol paaiškėjo, kad vaiką iš neblaivių suaugusiųjų aplinkos išvadavo vyresni giminaičiai.


 

Girtaujanti mažo berniuko motina ir jos sugyventinis nesuprato, kur vėlų vakarą dingo keturmetis berniukas. Jo ieškoti buvo pasitelktos nemažos policijos pajėgos, kol paaiškėjo, kad vaiką iš neblaivių suaugusiųjų aplinkos išvadavo vyresni giminaičiai.

Rišlaus paaiškinimo nesulaukė

Antradienį 22.20 val. Bendrojo pagalbos centro operatorės sulaukė pranešimo, kad klaipėdietė nežino, kur yra jos ketverių metų sūnus.

Moters teigimu, vaikas tiesiog dingo iš namų.

Į Bangų gatvę, kur gyvena vaiko motina ir jos sugyventinis, atskubėjo policijos patruliai.

Paaiškėjo, kad moteris neblaivi. Ko nors rišlaus pasakyti apie berniuko dingimo aplinkybes ji negalėjo.

Spėliota, kad vaikas galėjo išeiti iš namų ir pasiklysti tamsoje. Bet dar labiau nerimauta dėl to, kad viršutiniai berniuko drabužiai buvo likę namuose. Todėl baimintasi, kad mažylis gali vaikštinėti neapsirengęs.

Ieškoti berniuko atvyko ir 1-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos operatyvinė grupė. Pareigūnai apžiūrėjo namo, kuriame gyvena šeima, kiemą, išžvalgė greta esančio vaikų darželio teritoriją.

Ketino ieškoti su šunimi

Netrukus policininkai išplėtė paieškų lauką ir pasišviesdami žibintuvėliais pasklido po Trinyčių parką.

Kuo toliau, tuo labiau baimintasi, kad vaikas bus įkritęs į Trinyčių tvenkinį. Policininkai jau visiškai rimtai svarstė kviestis į pagalbą kinologus. Manyta, kad šuo greičiau padės rasti pasiklydusį berniuką.

Tačiau prieš skambinant kinologui nuspręsta patikrinti ieškomo berniuko motinos ir jos sugyventinio telefonus. Spėliota, gal jie bendravo su kažkuo iš artimųjų.

Kai gilią naktį pareigūnai susisiekė su moters sugyventinio tėvu, visiems atlėgo – sužinota, kad vaikas saldžiai miega senelio namuose Dituvoje.

Tapo aišku, kad apgirtę sugyventiniai nė nepajuto, kai jų namuose apsilankė vyro tėvas ir pamatė, kokioje siaubingoje aplinkoje yra keturmetis. Galbūt vyriškis net kažką sakė sūnui bei jo sugyventinei, bet alkoholis buvo užtemdęs jų sąmonę.

Policininkai patikrino sugyventinių girtumą. Vaiko motina į alkoholio matuoklį įpūtė 2,25, o jos gyvenimo draugas – 2,56 promilės alkoholio.

Žada griežtą kontrolę

"Ši istorija baigėsi laimingai, ir tai mums svarbiausia. Be abejo, ši šeima dabar bus stebima. Kokiomis sąlygomis auga vaikas, prižiūrės ne tik Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, bet ir mūsų pareigūnai", – patikino uostamiesčio 1-ojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Busilas.

Mūsų šalies pareigūnai vargu ar taikys berniuko motinos atžvilgiu kraštutines priemones. Veikiausiai iškart po šio incidento vaikas iš jos nebus atimtas, moteriai bus leista pasitaisyti ir pačiai auginti sūnų.

Tačiau jau dabar aišku, kad už vaiko nepriežiūrą motina bus baudžiama. Bausmės griežtumas priklausys nuo to, kokios žinios apie šią šeimą jau  yra pasiekusios vaikų teisių saugotojus.

Be to, policininkai žada kontroliuoti, ar vaikui šeimoje gyventi saugu, ar motina ir jos sugyventinis girtauja.

Šeima veikiausiai bus įtraukta į rizikos grupės sąrašą ir sulauks nemažai šeimos specialistų bei socialinių darbuotojų dėmesio.

Lietuvoje mažyliai iš šeimų atimami tik po ilgų procedūrų, kai įsitikinama, kad mažamečiams su tėvais gyventi nesaugu ar net pavojinga. Iki tol dažniausiai suaugusiuosius bandoma mokyti normalaus gyvenimo bei padedama įgyti motinystės bei tėvystės įgūdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Lenk medį, kol jaunas...Pasitaisys, auklėti reikia ir pan.Tokiems jau niekas nepadės persiauklėti

hmm

hmm portretas
ar alkoholoka galima dar isaukleti? Jie niekada nesikeicia, o tik vaika traumuoja..

H.L.

H.L. portretas
Norvegai tiesiog nepatiketu savo akimis!!!Ateitis labai prasta ir tai labai liudina,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių