Quantcast

Gaisrai bendrabutyje – dėl uždarytų durų?

Pirmąją šių metų naktį išgyvenę gaisro siaubą uostamiesčio Baltijos prospekto 4-ojo namo gyventojai įsitikinę, kad atėjo laikas prašyti prokurorų pagalbos.

Galėjo žūti trys žmonės

Sausio 1-osios naktis šio namo ketvirtojo aukšto gyventojams buvo nerami.

Apie 4 val. viena gyventojų pajuto degėsių tvaiką, pažadino kaimynus ir ėmėsi gesinti liepsnojančias bendras koridoriaus duris.

Ugniagesiai savo dokumentuose užfiksavo darbus baigę kiek daugiau nei po valandos nuo pranešimo apie gaisrą.

"Tąnakt galėjo žūti trys žmonės, tiek mūsų buvo savo kambariuose už padegtų durų. Laimė, kaimynė pabudo ir pamatė, kas vyksta. Mes patys jau buvome užgesinę gaisrą, ugniagesiai tik išvertė apdegusias duris. Dabar mūsų koridorius visiškai atviras. Spėju, kad būtent to ir siekė padegėjai. Girdėjau, kad mūsų aukšte tą naktį lankėsi greitoji ir į ligoninę išvežė mažą vaikutį, mat jis prisikvėpavo dūmų", – pasakojo gaisro siaubą patyrusi namo gyventoja.

Tąnakt galėjo žūti trys žmonės.

Įtaria vykdant nusikaltimą

Pasak gyventojų, tai ne pirmas padegimas. Panašių atvejų jau būta bene keturių.

Kaskart koridoriaus durims pirkti iš gaisrą išgyvenusių žmonių renkami pinigai.

Durų padegimus kaimynai sieja su romų tautybės šeimos veikla.

Prieš porą metų jaunai čigonų šeimai savivaldybė skyrė bendrabučio kambarį.

Kaimynai aiškino netrukę pastebėti, kad niekur nedirbantys dviejų mažylių tėvai stengiasi, jog bendro koridoriaus durys būtų visada atrakintos.

Esą naktimis į šios poros kambarį nuolat vaikšto žmonės.

Kaimynai ėmė įtarti, kad pora verčiasi parduodama kažką neleistino.

Kadangi patys niekada nematė, ką pas čigonus ateinantys žmonės išsineša, kaimynai baiminasi kategoriškai teigti, kad tai yra kvaišalai, tačiau tokių įtarimų žmonėms kilo.

Prašys šeimą iškeldinti

"Naujųjų metų nakties gaisras buvo jau gal ketvirtas. Pastebėjome, kad kartais mūsų kaimynai išvažiuoja, o gaisrai kyla būtent tada, kai koridoriaus durys užrakintos ir atėjūnams niekas jų neatidaro. Mus stebina, kad gaisrai visada sukeliami būtent paryčiais, kai net iki vėlumos naktinėjantys gyventojai pagaliau užmiega", – savo pastebėjimais dalijosi namo gyventoja.

Moteris pasakojo, kad artimiausiu metu ketina apsilankyti prokuratūroje ir įteikti prašymą atidžiai ištirti visus padegimo atvejus bei iškeldinti iš socialinio būsto čigonų šeimą.

Panašu, kad kaimynai turi jiems ir daugiau priekaištų.

Esą jie nemoka mokesčių, o atsikrausčius romams vandens sunaudojama kur kas daugiau nei iki tol, todėl visi gyventojai turi mokėti didesnius mokesčius.

Kaltino įžeidimu

Policijai šis bendrabutis puikiai žinomas, jame yra nutikę įvairių negerų dalykų.

Ketvirtojo aukšto gyventojai vieni kitus vis kuo nors kaltina.

Kartą čigonai apskundė vieną pagyvenusią kaimynę juos įžeidus.

Todėl policininkai lankėsi minėtame bendrabutyje, apklausė pensininkę, o vėliau atsiuntė laišką, kuriuo atsiprašė pagyvenusios moters už nepagrįstus įtarimus.

Patvirtinti arba paneigti šių pasakojimų vakar nebuvo kam – atostogauja ir Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas, ir jo pavaduotojas, kuriam priskirtoje teritorijoje yra minimas bendrabutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
koks tragiskas vaizdas tu koridoriu,jai zmones neturi is ko remontuoti,kas turi kovot su antisanitarija bendrabuciu koridoriuose,juk bendro naudojimo patalpos!!!

gyventojas

gyventojas portretas
tie visi bendrabuciai yra perteverti savos gamybos sienom,tai kur tas pagalbinis isejimas esant gaisrui,ar taip turi but...ku rziuri priesgaisrine tarnyba...pamato kai yvyksta kazkas!!!

Tu dozės negautum Heroin

Tu dozės negautum Heroin portretas
Visą namą padegtum, ne tik laiptinės duris
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių