Quantcast

Draudimas prekiauti alkoholiu ištroškusiųjų nesustabdė

Rugsėjo 1-ąją Lietuvos prekybininkams jau dešimtą kartą buvo draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais. Nepaisant to, penktadienį patruliavusiems policijoms pareigūnams darbo nesumažėjo – girti vairuotojai drąsiai sėdo prie vairo, vienas jų trenkėsi į namo tvorą ir pabėgo.

Remiantis Alkoholio kontrolės įstatymu, mūsų šalyje prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama kiekvienų metų rugsėjo 1-ąją, išskyrus viešojo maitinimo įmones. Tautiečiai troškulį galėjo numalšinti kavinėse, naktiniuose klubuose ar visą parą veikiančiuose parduotuvėse-baruose. Dauguma pirkėjų gėrimais buvo pasirūpinę iš anksto.

Tad penktadienį policijos pareigūnams teko tramdyti neblaivius vairuotojus. Klaipėdos rajone esančiuose Doviluose apie 20 val. sustabdytas automobilis „Opel Vectra“, kurį vairavo 1953 m. gimęs Dovilų gyventojas. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,74 prom.). Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną Palangoje, Klaipėdos plente apie 8.30 val. sustabdytas „Renault Megane“. Automobilį vairavo 1972 m. gimęs vyras. Jis į matuoklį įpūtė 1,67 prom.

Dar vienas girto vairuotojo reveransas įvyko Palangoje, Užkanavės gatvėje. Automobilis „Ford Focus“ trenkėsi į gyvenamojo namo tvorą. Išsigandęs ir atsakomybės pabijojęs transporto priemonės vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos. Netrukus pareigūnų sustabdyto minėto automobilio vairuotojas, gimęs 1978 m., į matuoklį įpūtė 2,51 prom.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zygmas

zygmas portretas
..netiesa,jaunimui ,pasidare idomiau,naudoti alchoholi...kad pasipuikuoti pries bendraamzius....stai ,parduotuvese neparduoda,o pas mus yra...Tas istatymas,girtavimo nesustabdo..Kazkas is politiku uzsidejo pliusiuka ..ir tiek

hmm

hmm portretas
Įstatymas buvo kurtas kad nepilnamečiai moksleiviai neprisigertų. Anie susirinkdavo rugsėjo pirmą, susimesdavo pinigus, eidavo pas kokį bendamų kad tas alkoholio nenupirktų. Dabar girtaujančių per rugsėjo pirmą vaikų ženkliai sumažėjo, bes parduotuvė neparduoda, o bare neįpils. Valios pas vaikus neužtenka, kad susiorganizuoti alkoholį dar prieš rugsėjo pirmą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių