Quantcast

Dėl sniego ir ledo nuo kelių lakstė dešimtys automobilių

Daugeliui klaipėdiečių kelionė namo pirmadienio vakarą tapo išbandymu. Dėl vienu metu pasipylusių avarijų mieste susidarė spūstys, o apskrities keliuose įvyko dešimtys eismo įvykių.

Po darbo valandų automobilių eilės nutįso šiaurinėje miesto dalyje, o po kelių minučių dėl eismo įvykio Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje spūstis susidarė Liepų gatvėje.

Beveik tuo pačiu metu automobiliai įstrigo ir Šilutės plente, čia taip pat būta smulkios avarijos.

Dėl apledėjusio kelio į nedidelę kalvelę, ties prekybos centru „Banginis“, neįvažiavo sunkvežimis. Todėl užsikimšo dar ir trečiasis išvažiavimas iš uostamiesčio – Vilniaus plentas.

Avarijos būta ir paskutiniame išvažiavime iš miesto – Rimkų kelyje. Čia į griovį nulėkė vyresnio amžiaus vairuotojo vairuotas „Opel“ automobilis.

Stiprus snygis nemalonumus žarstė ir tolėliau už miesto. Avarija įvyko Dituvos kelyje, čia į griovį nučiuožė lengvasis automobilis. Dar vienos mašinos, atsidūrusios griovyje, vadavimo operacija užkimšo įvažą į Jakų žiedą nuo Palangos pusės. Ties prekybos centru „Ermitažas“ iš griovio nuslydusį automobilį į kelią vilko du ugniagesių ekipažai. Kol vyko darbai, automobilių spūstys formavosi važiuojančių Jakų žiedinės sankryžos link pusėje.

Policija skaičiuoja, kad vien Klaipėdos mieste įvyko apie 22 eismo įvykiai, į kuriuos teko važiuoti policijos pareigūnams. Per parą mieste įregistruotas vienas, o Klaipėdos rajone du eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Pirmoji vadinamoji įskaitinė avarija nutiko Liepų ir Trilapio gatvių sankryžoje „Volkswagen Caddy“ atsitrenkė į „Citroen“ automobilį. Joje sužalojimus patyrė „VW Caddy“ vairuotoja.

„Visų eismo įvykių priežastis – neatidumas ir slidi kelio danga. Eismo įvykiai prasidėjo nuo pirmadienio 16 val ir tęsėsi iki pat antradienio ryto“, – tikino Klaipėdos kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasiūnas.

Dar vienas žmogus avarijoje nukentėjo kelyje tarp Vėžaičių ir Veiviržėnų. Paaiškėjo, kad iš šalutinio kelio į pagrindinį nėręs 76 metų senolis liko kaltas dėl eismo įvykio ir pats patyrė traumą. Vyro vairuojamas automobilis „Renault“ susidūrė su kitu „Renault“ automobiliu. Vyras, automobiliu iššokęs iš šalutinio kelio, ėmė slysti, tuomet išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir trenkėsi į kitą „Renault“.

Dar vienas skaudus įvykis nutiko kelio Gargždai – Kretinga pirmą jame kilometre. „VW Tiguan“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į „Fiat“ mikroautobusą. Eismo įvykyje sužalota 1960 metais gimusi „VW Tiguan“ keleivė. Automobiliai trenkėsi kaktomuša.

Dar vienas vienas eismo įvykis nutiko antradienio rytą. Apie 7 val. Palangos kelyje, ties Slengių gyvenviete, nuo kelio nuslydo ir apsivertė automobilis „Toyota“.

Policijos pareigūnai skaičiuoja, kad visoje Klaipėdos apskrityje galėjo per parą įvykti kelios dešimtys smulkių eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bet kiek straipsnyje klaidu

meteo.lt

meteo.lt portretas
isankstine prognoze buvo labai tiksli......

hmm

hmm  portretas
Taip tai kelininkų problema o šiaip saugus eismas visiems
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių