Quantcast

Dėl klaipėdiečių nuomininkų – vargai

Būstus nuomojantys klaipėdiečiai įsitikinę: padorūs, pareigingi ir mokūs nuomininkai yra didžiulė vertybė ir retenybė. Iš būstų nuomos savininkai tikina dažniau ne praturtėjantys, o patiriantys nuostolių.

Būstus nuomojantys klaipėdiečiai įsitikinę: padorūs, pareigingi ir mokūs nuomininkai yra didžiulė vertybė ir retenybė. Iš būstų nuomos savininkai tikina dažniau ne praturtėjantys, o patiriantys nuostolių.

Paprašė policijos pagalbos

Karti daugelio metų patirtis nuomojant butą garbaus amžiaus klaipėdietę Stasę privertė kreiptis į policiją. Moteris norėtų žinoti svarbiausius dalykus apie žmones, kuriems užleis savo būstą.

Tačiau sužinoti, ar asmuo, kuriam patiki savo būstą, nėra nusikaltėlis ar persekiojamas antstolių, jai nepasisekė. Ji teigė negalėjusi netgi įsitikinti, ar nuomininkas turi darbą ir bus pajėgus mokėti suderėtą sumą.

Bendravimo su pastaruoju nuomininku patirtis moterį stumia į neviltį.

Gegužę į jos skelbimą atsiliepė vienišas vyras. Kaip ir anksčiau, tartasi, kad gyventojas sumokės 500 litų užstatą ir tiek pat – už būsimo mėnesio nuomą. Abu pasirašė sutartį, kurioje buvo aptartos visos nuomos sąlygos.

Tik suraitęs parašą vyras ištiesė 100 litų kupiūrą ir pratarė dabar daugiau neturįs. Pažadėjo kitą dieną ateiti į sutartą vietą ir atnešti dar 900 litų. Tada prasidėjo pažadų virtinė.

"Sakydavo, atvažiuosiąs po pietų. Nesulaukusi vėl skambindavau ir vėl išgirsdavau pažadą, kurio jis neįvykdė. Taip nuomininkas melavo visą mėnesį", – pasakojo klaipėdietė.

Prisidengė svetimu vaiku

Kelis kartus bandžiusi prisibelsti į savo pačios butą Stasė likdavo prie užrakintų durų. Buvo panašu, kad gyventojo nėra namuose.

Kartą moteris pasikvietė artimą žmogų ir atsirakino butą savu raktu. Stasė nustebo išvydusi nuomininką balkone, jis ramiai rūkė. Paaiškėjo, kad skambučio laidai buvo nupjauti.

Šeimininkė paprašė pasirašyti skolos lapą, vyras pakluso, bet žodžiu pareiškė, kad pinigų nemokės. Tada buto savininkė pareikalavo išsikelti.

Nuomininkas buvo gudresnis – parsivedė moterį su nepilnamečiu vaiku. Sugyventinė tapo šantažavimo priemone. Vyras tikino: jei šeimininkė išvarys moterį su vaiku, ją užtampys vaiko teisių saugotojai.

Buto nuomotoja kreipėsi į policiją, prašydama iškraustyti įsiskolinusį nuomininką.

"Policininkai man paaiškino, jog turėjau jam pranešti raštu apie tai, kad atsisakau nuomoti butą. Bet juk tokiu atveju aš jį turėčiau gaudyti dar mėnesį ar du. Jis ir taip neatsiliepia į mano skambučius. Tik vėliau sužinojau, kad tas žmogus yra nusikaltėlis. Jis neturi asmens dokumentų, nes iki teismo buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos ir yra įpareigotas registruotis policijoje. Kai pradėjome kalbėtis piktuoju, jis pagrasino man susidorojimu, minėjo turįs ginklą", – dėstė savo baimės priežastį moteris.

"Pinigų negausi"

Grasindamas buto šeimininkei, nuomininkas papasakojo kalėjęs ir laiko už grotų veltui negaišęs – daug ko išmokęs. Jis esąs iš tų, kurie žmones apgaudinėjo telefonu.

Panašu, kad apgauta buvo ir šio vyro sugyventinė. Apie kriminalinę vyro praeitį jo draugė sužinojo tik tada, kai buto savininkė atėjo krapštyti iš būsto. Moteris apsipylė ašaromis ir suprato, kad tapo priedanga nusikaltėliui.
Galiausiai Stasė pasiekė, kad nepageidaujamas asmuo išsikeltų. Tiesa, jis paliko tik vieną iš dviejų jam duotų buto raktų.

Paskutinis pokalbis telefonu apstulbino moterį. Ji bandė apeliuoti į vyro sąžinę ir žmogiškus jausmus, bet šis be emocijų pareiškė tiesiai šviesiai – pinigų ji negausianti ir gali to nesitikėti. Jis prisipažino turįs advokatą, kuris jį ištraukė iš didesnių bėdų. Taip pat užsiminė įvykdęs sunkių nusikaltimų, bet likęs nenubaustas.

Pagaliau išsikėlus šiam vyrui, Stasė bute aptiko dėžutę nuo antrankių ir lapą, kuriame ta pačia rašysena buvo surašyta labai daug telefono numerių. Moteris spėja, kad tai – kalėjimuose nusikaltėlių turimų telefonų numeriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liuka

liuka portretas
Dabar surasti sąžiningą nuomininką,tai tas pats, kas išlošti loterijoje.Aš aštuonis metus nuomoju butą,tik vieną turėjau normalų,išvyko gyventi į kitą miestą,o daugiau negana ,kad nesumoka mokesčių ir nuomos,dar ir pasisavina.ko jiems trūksta,nors buvo sutartis registruota registrų centre,pasiskundžiau policijai,atsisakė kelti bylą,taip kad Lietuvoje teisybės nėra ir nebus.Bučiau jaunesnė,tai bėgčiau iš LT net neatsisukdama...

Rimvydssss

Rimvydssss portretas
As ieskau buto, esu tvarkingas, dabartiniame bute net tapetus pakeiciau savam kabarelyje, (p.s. gyvename kaip studenti 5kese), gyvenu tvarkingai su drauge savo, bet kazkaip ieskai buto, ir niekas nieko nepasiulo. Ai, siule, tuscia buta, visiskai, net dujines nebuvo.. 400 paprase. :) visi tyli, ir viskas. o kaip susirasti gera buta uz gera kaina tai net neysivaizduoju... o ir tai dar neaisku, kokie patys nuomininkai yra.. :)

ginte

ginte portretas
patys nuomotojai kalti, mes su vyru jau antra buta nuomojames, patys kisam nuomotojams sutarti pasirasyti, aprasyti buto stovi, baldus,kad veliau problem nebutu, bet kazkodel nenori, tipo jus saskaitas apmokat, tai jokiu problemu nera , o kur garantas, kad veliau mums nebus?.... kol nuomotojai bus slapukai,ples beliekiek pinigu uz paprasta buta, tol atsiras tokiu nemokiu nuomininku,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių