Quantcast

Iš daugiabučio namo balkono iškrito katė

Klaipėdoje rasta iš daugiabučio namo balkono iškritusi katė. Naminis gyvūnas atsipirko palyginus nesunkiais sužalojimais. Spėjama, kad katei lūžo koja.

Sužalotas gyvūnas rastas prie Taikos prospekto 50 ir 52 daugiabučių namų. Atvykę gyvūnų tarnybos darbuotojai įtarė, kad katė iškrito per langą ar balkoną, o gal net buvo išmesta.

Keturkojai buvo suteikta pirmoji būtinoji veterinarinė pagalba. Įtarta, kad jai lūžo koja.

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paskelbta informacija apie įvykį. Prašyta atsiliepti šeimininkų. Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų administratorė Gintarė Liutkuvienė pasakojo, kad šis atsirado.

„Kaip nutiko nelaimė, nežinome. Neaišku net iš kelinto pastato aukšto gyvūnas iškrito. Su šeimininku kalbėjome tik telefonu. Jis pats negalėjo pasakyti, kaip katė iškrito, nes tuo metu nebuvo namie. Daugiau detalių paaiškės, kai šis atvyks. Žadėjo augintinio atvažiuoti pasiimti pirmadienį“, – tvirtino administratorė.

Kadangi atsiliepė katės šeimininkas, G.Liutkuvienė net neabejojo, kad gyvūnas iškrito pats.

„Jei šis nebūtų atsiradęs, tada galėtume galvoti, kad gyvūnas buvo išmestas. Tokie žmonės neieško savo augintinių“, – atkreipė dėmesį administratorė.

G.Liutkuvienė pasakojo, kad atvejai, kai katės iškrenta per langą ar balkoną pakankamai reti. Tačiau jie padažnėja šiltuoju metų laiku, kai nuolat paliekami praviri langai, balkonai.

„Dažniausiai katės niekada nebūna buvusios lauke. Jos lipa ant lango, balkono ir nukrenta. Šeimininkai turėtų gyvūnais rūpintis kaip vaikais. Saugoti juos. Išeidami uždaryti balkonų duris, langus. Juk nelaimė gali labai greitai įvykti“, – pasakojo administratorė.

Pasak G.Liutkuvienės, jei šeimininkas nebūtų atsiradęs, apie įvykį informacija būtų perduota policijai, kad ši aiškintųsi aplinkybes.

Šiemet Klaipėdoje tai jau antras atvejis, kai randamas per balkoną ar langą iškrito katė. Pirmasis atvejis baigėsi ne taip laimingai. Iš dvylikto pastato aukšto ant asfalto nukritusi katė nuo patirtų sužalojimų nudvėsė transportuojama į prieglaudą.

„Antrasis atvejis tikrai baigėsi laimingai. Katė taip pat nukrito ant asfalto. Ir dar šeimininkai atsirado“, – džiaugėsi administratorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių