Quantcast

Darželyje staiga apalpo du trimečiai

Trečiadienį per pietus iš vieno uostamiesčio vaikų lopšelio-darželio į ligoninės Reanimacijos skyrių pateko du trejų metų vaikai. Jie buvo kažkuo apsinuodiję.

Gegužės 24-ąją vidury dienos į Klaipėdos Vaikų ligoninę iš darželio „Ąžuoliukas“, esančio Mogiliovo gatvėje, buvo atvežti du trejų metų vaikai.

Medikų teigimu, jie buvo apduję, išsiplėtusiais vyzdžiais, mieguisti, glebūs.

Tokią jų būseną pastebėjo darželio darbuotojos, kai vaikai grįžo iš pasivaikščiojimo lauke.

Kol kas nustatyti, kuo vaikai apsinuodijo, nepavyko. Tai bandė išsiaiškinti ir medikai, ir mažylių tėvai.

Aišku tik tiek, kad narkotinių medžiagų mažųjų ligoniukų šlapime nerasta. Tai leidžia spėti, kad mažieji paragavo kažkokių silpnesnių medžiagų. 

Vaikai pateko į Reanimacijos skyrių, jiems padarytos lašelinės infuzijos, o vakare, apie 19 val. abu vaikai perkelti į Neurologijos skyrių.

Ketvirtadienį ryte abu trimečiai buvo linksmi ir aktyvūs, buvo tik sumažėjęs kalio kiekis jų kraujyje. Medikai galėjo juos jau išleisti namo, tačiau nuspręsta dar vieną dieną stebėti jų būklę ir pakartoti tyrimus.

Spėjimai apie oro taršą ar netinkamą maistą atmestini, nes būtų apsinuodiję daugiau vaikų.

Patys mažyliai apie nuodus nieko nepasakė. Medikai įsitikinę, kad darželio darbuotojai dėl mažųjų auklėtinių apsinuodijimo nėra kalti.

Darželio direktorė Elena Plioraitienė pasakojo, kad trečiadienį grupėje buvo dešimt vaikų, išsivedusi į kiemą auklėtoja visą laiką matė juos visus. Mažieji žaidė smėlyne.

Prieš grįždami į grupę, visi jie išsikratė smėlį iš batukų.

Grupėje du vaikai pradėjo verkti ir staiga apalpo. Apie tai buvo skubai pranešta greitosios medicinos pagalbos medikams bei berniukų tėvams. Kol atvyko greitoji, darbuotojai nuolat su jais bendravo telefonu ir vykdė visus nurodymus. Abu berniukai atsigavo, bet jautėsi blogai, nuolat verkė.

Po to direktorė paprašė kiemsargį išgrėbti visą smėlio dėžės smėlį, tačiau jokių kitokių daiktų jame nerado.

„Visaip svarstome, kas galėjo vaikams atsitikti. Neramina faktas, kad trečiadienį iš ryto kieme jautėme labai nemalonų kvapą. Galbūt specialistams tikrąją tiesą padėtų išsiaiškinti faktas, kad prieš 10 dienų lygiai tas pats atsitiko vienai mūsų darželio auklėtinei. Simptomai buvo visiškai tokie pat. Nuodugniai mergaitės sveikatą ištyrę medikai mamai pasakė manantys, kad vaikas pasigavo kažkokį virusą“, – pasakojo E.Plioraitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Abu vaikai uzaugo tame darzelyje. Prisiminimai tik teigiami. Turejom ivairiu problemu, bet direktore Elena visuomet budavo supratinga ir uzjaucianti. Vaikai jau dideli, taciau iki siol prisimena geruoju. Aukletojos atsidavusios, nuostabios. Nelaime ivyko ir tiek, aciu dievui visi sveiki.

Užskūskit

Užskūskit  portretas
kas nors Europos komisijai ar Grinfysui tą Klaipėdą.Konferencijoje kur suspejo nueit mano kaimynė sakė kad Klaipėda tai labjausiai užterštas Europoje uostas.Čia Ewroparlamento duomenimis o ne kokio Fortumo pasamdyto oro taršos tyrėjo//O tai kaip čia tinka mūsų savivaldybės skelbiamas šūkis,,Klaipėda-sveikas miestas!"?

P.s.

P.s.  portretas
Koks užterštas oras, jeigu tik trims vaikams bloga? Tik neišprusęs žmogus saplionėmis tokiomis tiki
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių