Quantcast

Buvusiam Šilutės kriminalistų vadui – paskirta bausmė

  • Teksto dydis:

Apeliacinis teismas buvusiam Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkui Artūrui Rimkui vietoj realios laisvės atėmimo bausmės skyrė lygtinę.

Palikta galioti 2014 metais Klaipėdos apygardos teismo jam skirta 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė, bet jos vykdymas atidėtas trejiems metams.

Tokia bausmė aukštas pareigas policijoje ėjusiam pareigūnui skirta už sukčiavimą ir imituotą automobilio vagystę, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai išsiaiškino policininkų sugalvotą nusikalstamą pinigų pasisavinimo schemą, kaip apgaule gauti draudimo išmoką už tariamai pavogtą automobilį.

Šiam nusikaltimui įvykdyti panaudotas A.Rimkaus automobilis „BMW X5“. Policininkas,  pasitelkęs savo kolegą – Klaipėdos policijos Autotransporto priemonių grobimo skyriaus viršininką Edmundą Tautavičių – ir dar du asmenis, vienas iš kurių buvo taip pat policininkas, paslėpė savo automobilį ir pranešė, kad jis pavogtas, o vėliau organizavo jo išardymą ir detalių realizavimą.

STT taip pat nustatė, kad E.Tautavičius, žinodamas, kad jo vadovaujamame skyriuje atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl pavogtų automobilių „Mersedes-Benz“ (priklausiusio jo pažįstamai) ir „Audi A6“ (priklausiusio jam pačiam), tyčia neinformavo savo kolegų apie automobilių buvimo ir saugojimo vietą, o organizavo jų išardymą ir ketino realizuoti šių automobilių detales.

Už padėjimą A.Rimkui ir savo paties padarytus nusikaltimus 2014 metais teismas E.Tautavičiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuteistieji taip pat privalės atlyginti 8523 eurų turtinę žalą įmonei „Lietuvos draudimas“.

Skelbdamas nuosprendį, teismas konstatavo, kad buvę policijos pareigūnai nusikalstamas veikas padarė ne kaip privatūs asmenys, o kaip pareigas einantys valstybės tarnautojai. Tokiais nusikalstamais veiksmais jie diskreditavo policiją ir valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių