Quantcast

Buvęs pareigūnas nesustabdomas – pabėgo iš komisariato

Turtinga chuliganiškų įvykių gyvenimo istorija galintis pasigirti 47 metų buvęs policijos pareigūnas Ričardas B., po sodų bendrijoje, šalia Gargždų, kilusių trijų gaisrų vis tik buvo sulaikytas policijos. Tačiau šis veikėjas nenustoja stebinti policininkų – rajono gyventojas sugebėjo pabėgti iš Klaipėdos rajono policijos komisariato.

Ričardas B., kuris yra ne vieno incidento rajone ir aplinkiniuose rajonuose autorius, antradienį turėjo būti apklaustas policijos pareigūnų. Antradienio naktį sodų bendrijoje „Žilvitis“ buvo kilę trys gaisrai, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo.

„Jam buvo įteiktas šaukimas atvykti į policiją apklausai. Jis turėjo būti apklaustas kaip liudytojas“, – tikino Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Iš sodų bendrijoje esančio savo namo Ričardas B. dviračiu Gargždų link pajudėjo apie 14 val. 30 min. Apie 15 val. policijos patrulių ekipažas sulaikė pagarsėjusį siautėtoją ir palydėjo į komisariato patalpas.

„Vyko apklausa, jis pasiprašė į tualetą, o pareigūnas jį išleido. Tačiau jis sugebėjo pabėgti iš šios patalpos, atsidarė langą ir pabėgo. Negali jis ramiai gyventi“, – kalbėjo R.Stasiulaitienė.

Buvęs Klaipėdos rajono policijos apylinkės inspektorius greičiausiai puikiai žinojo komisariato patalpas. Ričardas B., išlipęs į lauką, patraukė Gamyklos gatve.

Po valandos bėglį sulaikė rajono policijos patruliai ir vėl parvežė į komisariatą.

„Kol kas jis sulaikytas 48 valandoms. Toliau bus sprendžiamas kardomosios priemonės paskyrimas. Ketiname sujungti kelis ikiteisminius tyrimus“, – patikino R.Stasiulaitienė.

Sodų siaubo pravardę įgavęs buvęs policininkas jau yra "užsidirbęs" kelias ATPK bylas, kurias šią savaitę turi pradėti nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teismas.

Kas valandą – po gaisrą

Nors bendruomenė tarpusavyje dalijasi įžvalgomis, kas galėjo būti triukšmingos nakties įvykių iniciatorius, oficialiai policija negali niekam pateikti įtarimų dėl padegimo.

"Gal bijo? Visi sodai žino, kas čia vyksta, tik niekas nenori reaguoti", – piktinosi Simona Šerpytytė, vakar rytą išvydusi supleškėjusį tėvų namą "Žilvičio" sodų bendrijoje, šalia Gargždų.

Šeima skaičiuoja didelius nuostolius. Namo savininkas savomis rankomis ne vienus metus įrenginėjo šeimos būstą. Soduose statytas namas įvertintas 60 tūkst. eurų. Ugnis nuniokojo visą stogą, sugadinta apdaila, sudegė antrojo aukšto gyvenamieji kambariai.

Paaiškėjo, kad naktį į antradienį Gargždų ugniagesiai buvo kviesti ne vieną kartą. Pirmo iškvietimo būta 1 val. 30 min. Tuomet aikštelėje prie įvažos į sodų bendriją "Žilvitis" degė sukrauti iškirsti medžiai.

Oficialiai tai – sodų bendrijos turtas, buvo ketinama susmulkinti šias šakas ir medžius biokurui.

Gesinant gaisrą, ugniagesiai atpažino įvykio vietoje besitrinantį buvusį Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūną, 47-erių Ričardą B., kuris gyvena už kelių gatvių nuo įvykio vietos.

Baigę malšinti liepsnas, apie 3 val. nakties, gaisrininkai pasuko atgal į savo padalinį. Tačiau jau po valandos buvo gautas kitas pranešimas apie degantį gyvenamąjį namą.

"Nesimiegojo, o ir sąnarius skaudėjo. Staiga išgirdau lyg kas plazda už lango. Pažvelgiau ir išvydau degantį kaimynų namą", – pasakojo ugniagesius kvietusi kita sodų gyventoja.

Įtarimai nepareikšti – nekaltas

Sutapimas ar ne, bet šį kartą degė pirmojo įvykio vietoje užfiksuoto Ričardo B. sesers namas.

"Mes stengiamės su juo nebendrauti, taip sakant, apeiti ratu šį žmogų. Išvakarėse mama nuėjo pas jį pašerti jo vilkšunio. Nesuprantu, kaip galima taip elgtis?" – stebėjosi gargždiškė.

Tačiau niekam jokie oficialūs įtarimai dėl šios nakties įvykių kol kas nepareikšti.

"Tai dar ne viskas. Pakeliui buvo dar vienas padegimas. Kaimynės šiltnamis padegtas", – tikino S.Šerpytytė.

Sodų bendrijoje visi trys nutikimai įvyko vienas šalia kito – šakos sukrautos prie įvažos į sodus, sudeginta sodyba yra pirmojoje gatvelėje nuo įvažos, o giminaičių užuominų dėl įvykių sulaukęs nukentėjusiosios brolis yra įsikūręs lygiagrečiai einančioje gatvelėje.

Vos tik sodus vakar paliko policijos ekipažas, Ričardas B., pasak kaimynų, sėdo ant dviračio ir ramiausiai išrūko savais reikalais.

Išpuolių virtinė

Pasirodo, Dovilų apylinkėse policijos pareigūnams darbo netrūksta jau senokai.

Dėl to paties asmens išsišokimų pareigūnai turi skubėti pagal iškvietimus dešimtis kartų.

Gaisravietėje užvakar naktį pastebėtas Ričardas B. naktį iš ketvirtadienio į penktadienį siautėjo šalia esančiame Baičių kaime.

Pasak automobilių detalių pardavimu besiverčiančios įmonės sargo, atėjęs vyriškis ir reikalavęs pinigų, grasinęs jam daiktu, panašiu į pistoletą.

Rado gulintį nuogą

"Atėjo ir paprašė 5 eurų. Pasakiau, kad neturiu. Tada sako: "Duok du akumuliatorius ir surink 100 plastikinių butelių. Ateisiu ketvirtą valandą ryte", – pasakojo įmonės teritoriją naktį saugojęs Gediminas Petkus.

Vaikinas tikino, kad savomis akimis matė, kaip neprašytas svečias atstatė sidabrinės spalvos pistoletą. Tai nutiko 22 val. 30 min.

"Ketvirtą ryto išgirdau tokį trenksmą į vagonėlio duris, jog pamaniau, kad automobiliu kažkas į duris atsitrenkė. Jis vis reikalavo pinigų, pasakiau, kad nieko neduosiu. Tai jis nuvarė įmonės automobilį į gretimą sodybą, jį apkrovė lentomis. Teko daužti stiklą, nes rakteliai buvo viduje. Tačiau jis išdaužė kito, "Renault", automobilio stiklą, suniokojo variklio dangtį. Nukentėjo ir dar viena mašina", – nuostolius vardijo įmonės darbuotojai.

Atvykėlis nerimo ir galų gale įsilaužė į teritorijos vidų, išdraskęs landą metalo plokšte apkaltoje tvoroje.

"Kai iškviečiau policiją, keturi ekipažai atvyko. Jį šunys rado nuogą gulintį po vienu iš automobilių. Ar sveikas žmogus taip elgtųsi?" – negalėjo atsistebėti darbuotojai.

Ginklo neaptiko

Kokia apvaizdos ranka globoja šį veikėją, nesuvokia net ir patys policijos pareigūnai.

Teigiama, kad per kratą policija nerado jokio ginklo vadinamojo įtariamojo namuose.

Tačiau vieną apklausų vykdžiusi policijos patrulė prisiminė, kad policijos mašinoje Ričardas B. minėjo turįs ginklą, sidabrinės spalvos.

"Jis atvažiavo dviračiu ir dar šunį atsivedė. Savo šunį vis siundė. Aš net pats buvau užlipęs ant vienos mašinų, nes bijojau šuns", – pasakojo G.Petkus.

Tvyro baimė

"Kuo jis ypatingas, kad jam tiek leidžiama? Tai yra nesutramdomas chuliganas. Laukiame to, kada kas nors bus nužudytas? Mano seneliai labai bijo, jų namas yra medinis. Visi aplink bijo naktį miegoti", – nuomonę išsakė S.Šerpytytė.

Tokią pat nuomonę išpyškino ir Doviluose įsikūrusios parduotuvės savininkė Elena Balsienė. Moteris ką tik parašė naują pareiškimą dėl sugadintos sienos.

"Sutapimas ar ne, bet vos tik tą vietinį chuliganą paleido iš areštinės, radome aprašinėtą parduotuvės sieną. Ketvirtadienį nudažėme sieną, o sekmadienį radome subjaurotą. Parašiau pareiškimą policijai. Tegul ieško", – tikino E.Balsienė.

Kvietė į pasimatymą

Paklausta, ką galvoja bendruomenė apie paskutinių parų įvykius, E.Balsienė nevyniojo žodžių į vatą.

"Visi gyvename baimėje. Mes nežinome, kas tokiam žmogui gali šauti į galvą. O gal su peiliu ateis? Nejau reikia laukti kito gaisro, kol kieno nors vaikas sudegs?" – klausė moteris.

Verslininkei yra tekę akis į akį kalbėti su buvusiu pareigūnu, tapusiu galvos skausmu visoms Gargždų apylinkėms.

"Jis gal manęs privengia? Su manimi ypač mandagiai bendravo, nors mano pardavėjos nuo jo kentėjo ne kartą. Pasikviečiau jį į kabinetą ir paklausiau, kodėl taip elgiasi. Jis man pasakė: "Ant vieno mano peties sėdi angeliukas, o ant kitos – velniukas. Kai velniukas paima viršų, prasideda nesąmonės. O aš esu normalus žmogus", – pokalbį prisiminė E.Balsienė.

"Normalus žmogus" ne kartą parduotuvėje yra pasiėmęs alaus ir išėjęs nesusimokėjęs.

"Išplūsta visas merginas. Siautėjo ir kebabų parduotuvėlėje. Nors aš, pirmą kartą jį sutikusi, sulaukiau pakvietimo į pasimatymą", – kalbėjo E.Balsienė.

Dviračiu taranavo taksi

Ne tik Doviluose Ričardas neapmoka savo sąskaitų. Esą ir kitose kavinėse vyras buvo mėginęs išeiti nesusimokėjęs.

"Bet, gavę kavinės pranešimą, gauname ir šešis jo pareiškimus. Esą jam pavogė telefoną kavinėje, piniginę su dešimtimis tūkstančių eurų. Ir ką? Turime tirti", – teigė Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Gediminas Radzevičius.

Šiam sodų gyventojui pretenzijų turi ir taksi įmonės. Dėl piktybinio neatsiskaitymo už paslaugas, vyrui jau nė vienas taksi nestoja.

"Tada jis dviračiu į taksi automobilį vožėsi. Gal kerštavo?" – kitus šio veikėjo žygdarbius prisiminė policininkai.

Iš viso dėl tokių šio gyventojo veiksmų buvo keltos mažiausiai 6 administracinės, kelios baudžiamosios bylos.

Su Ričardu B. policijoje dirbęs pareigūnas prisiminė, kad šis kolega ėmė nevengti taurelės. Po kurio laiko su tokiu apylinkės inspektoriumi komisariatas nusprendė atsisveikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
sudo gabalas ne pareigunas.gi sake per zinias kad pries 20 su virs metu,kelis menesius bande dirbt.nevalkiokit pareigunu vardo.

išvada

išvada portretas
įstatymai kuriami tik jų besilaikantiems, o įžuliesiems priemonių sutramdyti nėra ir jokie įstaymai negalioja....

Nusivylęs policija jau seniai.

Nusivylęs policija jau seniai. portretas
Policija mūsų labai silpna, neveikli, nemotyvuota, abejinga... Pvz.: Nors ir liudininkas buvo mates nusikaltima, visvien policija nesugebejo nieko padaryti, jiems per mažai įrodymų visada.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių