Quantcast

Buvęs Klaipėdos teritorinės ligonių kasos vadovas išteisintas pagrįstai


Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį atmetė prokuratūros ir civilinės ieškovės Klaipėdos universitetinės ligoninės apeliacinius skundus dėl buvusio Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktoriaus išteisinimo.

60 metų Alfridui Bumbliui buvo pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, kai jis atsisakė svarstyti Klaipėdos universitetinės ligoninės prašymus dėl šios ligoninės sutarčių papildymo teiktinomis psichiatrijos paslaugomis.

Tokiais veiksmais, pasak prokuratūros, kaltinamasis diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sumenkino valstybės institucijų – Klaipėdos teritorinės ligonių kasos bei Valstybinės ligonių kasos – autoritetą, šioms institucijoms ir valstybei padarė didelę neturtinę žalą, o Klaipėdos universitetinei ligoninei – ir didelę turtinę žalą.

A. Bumblys kaltės nepripažino ir teigė, kad atlikdamas pareigas vadovavosi įstatymais, kai kuriuos sprendimus pagal nustatytą tvarką priėmė kolegialiai. Apylinkės teismas pareigūno veiksmuose nenustatė nusikaltimo požymių, todėl jį išteisino.

Apygardos teismas konstatavo, kad A. Bumblys, būdamas Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktoriumi ir priimdamas sprendimus dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės prašymų, neveikė vienasmeniškai, sprendimai priimti kolegialiai, sprendimų priėmimui buvo sudaroma grupė, kuri posėdžių metu ir spręsdavo prašymus.

„Tai, kad direktorius, anot apeliantų, turėjo lemiamą įtaką priimant civilinę ieškovę netenkinančius sprendimus, esmės nekeičia, nes nenustatyti faktai, kad išteisintasis vertė komisijos narius netenkinti ligoninės prašymų, jiems grasino, juos papirko ar pan.“, - rašoma teismo pranešime.

Teisėjų kolegija sutiko su pirmosios instancijos teismo padaryta išvada, kad A. Bumblys, priimdamas ligoninės netenkinančius sprendimus, juos argumentavo, atsižvelgęs į tuo metu buvusį teisės aktų reglamentavimą. Be to, aukštesniojo teismo manymu, direktoriaus sprendimų pasekmių nepajautė nei ligoninės pacientai, nei personalas, o Klaipėdos apskrityje tuo metu iš tiesų nebuvo poreikio didinti psichiatrijos paslaugų teikimą.

Nutartyje pabrėžta, kad apylinkės teismo išteisinamasis nuosprendis priimtas tinkamai pritaikius baudžiamąjį įstatymą.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis dar galės būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių