Quantcast

A. Buikio teisme – kaltinamųjų slėpynės

Trečiadienio rytas Klaipėdos miesto apylinkės teismo koridoriuose prasidėjo įtūžio kupinais šūksniais. Emocijų nevaldė narkotikų byloje kartu su Aurimu Buikiu teisiamas Haris Abromavičius.

Nauja pavardė neišgelbėjo

"Lauk iš čia. Kas tau leido fotografuoti? Kas tau leido čia iš viso ateiti? Žmogus nenuteistas, o čia rašo visokias nesąmones", – iš teismo pastato žurnalistus mėgino guiti H.Abromavičius.

Šis Šiauliuose gimęs ir teistumą jau užsidirbęs veikėjas, pasirodo, savo geru vardu rūpinasi itin keistai.

Iš šalies galėtų atrodyti, kad vyras mėgino atsikratyti savo praeities – šiaulietis vieną dieną atgimė nauju vardu ir nauja pavarde, tačiau, panašu, gyvenimo būdo nepakeitė.

2015 m., kai dar nebuvo pasibaigęs lygtinės bausmės vykdymas, kurį paskyrė Šiaulių teismas, šis veikėjas įkliuvo uostamiesčio kriminalistams, su savimi neapdairiai nešiojęsis kokaino.

Kartu su H.Abromavičiumi į teisiamųjų suolą sėdo ir žinomos klaipėdietės Simonos Kateivaitės sužadėtinis A.Buikys.

Tiesa, šis klaipėdietis teisme elgėsi kur kas santūriau nei jo pažįstamas H.Abromavičius, kuris po vieno šios bylos teismo posėdžio dienraščio žurnalistams skambino telefonu grasindamas, kad šie nedrįstų domėtis šia baudžiamąją byla ir viešinti jos detalių.

Klaipėdos apylinkės teismas po pertraukos negalėjo toliau tęsti bylos nagrinėjimo ir išklausyti kaltinamųjų parodymų.

Paaiškėjo, kad byloje minimas vienas liudytojų nors ir gyvena Ispanijoje, sutinka duoti parodymus teismui.

Teismas nusprendė apsvarstyti, kokios galimybės yra apklausti šį žmogų nuotoliniu būdu.

Slėpėsi už durų

Pats teismo posėdis vakar prasidėjo ekscesu. Į teismo salę susirinkus kaltinamųjų advokatams, prokurorui ir net salėje pasirodžius teisėjai, kaltinamieji slėpėsi už durų.

Teisėja Viktorija Teišerskienė pasiteiravo, kaip suprasti tokį kaltinamųjų elgesį? Pastarųjų advokatai Vitalijus Metelica ir Mindaugas Martinaitis išstojo su monologais.

Advokatai aiškino, kad kaltinamieji jokiu būdu negali dalyvauti teismo posėdyje, kol jame bus žurnalistai. Jų supratimu, tai yra persekiojimas, o baudžiamojoje byloje dėl narkotikų laikymo ir pardavimo teisiamų asmenų liudijimai kažkokiu būdu gali atskleisti jų asmeninio gyvenimo detales.

Galutinius taškus šiame ginče sudėliojo Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aivaras Velutis.

"Advokatai turėtų žinoti, kad baudžiamosios bylos Lietuvoje nagrinėjamos viešuose teismo posėdžiuose. Jų metu žurnalistai negali daryti vaizdo ar garso įrašų, tačiau jų teisę pasižymėti garsinamus duomenis tušinuku garantuoja Konstitucija. Nematau jokio pagrindo skelbti neviešą posėdį. Antra vertus, vienas kaltinamųjų pasirinkęs gana viešą gyvenimo būdą, savo gyvenimo įvykius aktyviai aprašinėdamas socialiniuose tinkluose", – konstatavo A.Velutis.

Gresia iki 8 metų kalėjimo

Prokuroro A.Velučio teigimu, už neteisėtą narkotinių medžiagų disponavimą ir pardavimą abiem kaltinamiesiems gresia nuo 2 iki 8 metų nelaisvės.

Tiesa, tikėtina, kad A.Buikiui gali pavykti išvengti realios laisvės atėmimo bausmės. Vyras anksčiau nėra teistas.

"Tačiau tai vertina teismas, kiekvienu atveju tai yra labai individualu", – pastebėjo prokuroras.

O štai emocingajam H.Abromavičiui gali grėsti reali laisvės atėmimo bausmė. Jis kartą jau teistas, o naują nusikaltimą padarė nepasibaigus anksčiau skirtai bausmei.

Sandoris – vaizdo įraše

Prieš abu kaltinamuosius surinkta rimtų įrodymų. Žinodami, kad vyrai gali aprūpinti narkotinėmis medžiagomis kitus asmenis, pareigūnai slapta įrašė ir vadinamąjį kontrolinį narkotinių medžiagų pirkimo atvejį.

Kaip dienraščiui yra atviravęs A.Buikys, vieno vakarėlio metu į jį kreipėsi šventės dalyviai klausdami, kur galima nusipirkti kvaišalų.

A.Buikys esą prasitarė pažįstąs reikiamus žmones.

Klaipėdietis, bylos duomenimis, iš H.Abromavičiaus nupirko 0,886 g sveriantį maišelį su narkotinėmis medžiagomis. Jame grynojo kokaino tebuvo 0,157 g.

A.Buikys jį perpardavė už 160 eurų kitam asmeniui.

Byloje minimi keli bandymai įsigyti narkotikų iš H.Abromavičiaus.

Vieną kartą pirktas vienas maišelis su narkotinėms medžiagomis, kitą – du.

Teisėsauga tyrimą pradėjo 2015 m. H.Abromavičius buvo kuriam laikui sulaikytas. A.Buikys areštinės išvengė.

Abu kaltinamieji parodymų kol kas nedavė, tikindami, kad liudys tik po liudytojų apklausų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adv

Adv portretas
Cia skirta SMS pasivadinusiam VTF kuris nori duoti i kepalą Abromavičiui . Tai susitinkam VELNIAS ?! Nesimastyrink pyderass !!!

Magd

Magd portretas
Nu jei uz gramo desimtadali i kaleima sodina, tai kas per salis. O kito vaikino teisiamo praeitis labai nesvari ;/

Gargzdu gangsteris

Gargzdu gangsteris portretas
Tai visi zino gargzduose auris jau draugam pasipasakojo ,kad dave 10 000e per advokata teismui ir prokurorui ir jis neses,o istatymas numato nuo 2iki8 tai nenupirkus teismo lageris,bet jis jau nupirko tai buikit ramus musu gargzdu mafijozas liks laisveje.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių