Quantcast

Brakonieriai nugvelbė medyje buvusią kamerą

Brakonieriai visiškai suįžūlėjo, jų negąsdina net slaptos kameros, iškabintos medžiuose. Vieną tokių ilgapirščiai nugvelbė netoli Veiviržo, kita spėjo užfiksuoti tik brakonieriaus bato padą.

Krantą sekė slapta

Slapta vaizdo stebėjimo kamera buvo paslėpta prie dešiniojo Veiviržo intako – Aisės upės. Aplinkosaugininkai tikėjosi išaiškinti, kas brakonieriauja netoli Aisėnų kaimo Šilutės rajono Saugų seniūnijoje.

Paaiškėjo, kad vos tik pareigūnai sumontavo 338 eurų vertės įrangą, nusikaltėliai netrukus ją surado ir nukabino iš medžio.

Vaizdo kamera turėjo siųstuvą, kuris informaciją perduodavo Klaipėdos regiono Aplinkos apsaugos departamentui.

"Mes tokių pažeidėjų esame sulaikę ne vieną. Dabar brakonieriai žiūri ne tik po kojomis, bet ir kelia akis į dangų. Jie tapo budresni, apsidairo, apsižiūri", – tikino Klaipėdos regiono Aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys.

Aplinkosaugininkai tikėjosi sučiupti lašišų brakonierius. Šiuo metu yra uždrausta žvejoti šias žuvis. Draudimas baigsis gruodžio 31-ąją, todėl padorūs žvejai juokauja, kad Naujųjų metų sutiktuves mieliau iškeis į ankstyvą sausio 1-osios lašišų žvejybą.

Įamžino tik batus

Paaiškėjo, kad tai ne pirma įranga, kurios netenka pareigūnai.

"Esame patyrę nuostolių. Viena kamera spėjo užfiksuoti tik vieno piliečio batus, prieš jam nuspiriant kamerą. Esame įsigiję ne tik slapto stebėjimo kamerų, bet ir dronų", – patikino A.Kairys.

Aplinkosaugininkai viliasi, kad pavyks sučiupti įrangos vagį, ir ragina visuomenę prisidėti prie šio nusikaltimo išaiškinimo.

"Visų pirma, tai yra valstybinio turto pagrobimas arba sunaikinimas. Policija aiškinasi, kas galėjo tai padaryti", – kalbėjo A.Kairys.

Brakonierius sučiupti yra sudėtinga. Aplinkosaugininkai aiškino, kad tas pats asmuo šį rudenį jiems buvo įkliuvęs trijuose skirtinguose rajonuose.

Teks sumokėti 13 tūkst. eurų

Vieną tokį pažeidėjų pareigūnams teko vytis laukais ties Veiviržo upe, kuri dėl migruojančių ir vertingų žuvų paskelbta ichtiologiniu draustiniu.

Vidury baltos dienos aplinkosaugininkai pastebėjo nuo upės per pievą nuvažiuojantį automobilį "VW Golf".

Naudodami švyturėlius, jie stabdė įtartiną mašiną, tačiau vairuotojas prasmuko pro tarnybinį automobilį ir bandė sprukti.

Vis dėlto bėglys toli nenuvažiavo, automobilį sumėtė, šis atsitrenkė į medį ir sustojo.

Bėglys ne veltui spruko, automobilyje rasti 7 tinklais sugauti šlakiai, šlapi guminiai batai bei meškerė.

Bauda nuo 115 iki 289 eurų, už 7 neteisėtai pagautus šlakius Veiviržo ichtiologiniame draustinyje teks atlyginti per 13 tūkst. eurų žalą žuvų ištekliams.

Pareigūnai apžiūrėjo vietą, iš kurios išvažiavo automobilis. Apvaikščiojus upės ruožą, rasti tinklai, skirti žuvims gaudyti, tų pačių guminių batų pėdsakai.

Atidžiau apžiūrėjus ir automobilį, nustatyta, kad šiais metais jis jau du kartus sėkmingai spruko nuo stabdančių aplinkos apsaugos pareigūnų.

Šiam žvejui gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų, už 7 neteisėtai pagautus šlakius Veiviržo ichtiologiniame draustinyje teks atlyginti per 13 tūkst. eurų žalą žuvų ištekliams. Bus konfiskuotas tinklas ir meškerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių