Quantcast

Berniukui – ratuoto vyro vilionės

Klaipėdoje vėl sukėlė nerimą mįslingas berniuko viliojimo atvejis. Vaiką į automobilį bandė įsivilioti nepažįstamas vyras ir norėjo kažkur vežtis. Pranešimai apie panašius įvykius uostamiestyje jau buvo pasirodę viešojoje erdvėje ir anksčiau.

Kalbino pakeliui į stotelę

Situacija, į kurią pateko berniukas, vienoje socialinio tinklo "Facebook" grupėje pasidalijo jo sesuo.

Klaipėdietė pasakojo, kad 10-metis brolis užvakar apie 14.30 val. ėjo iš gyvenamojo kvartalo į "Dragūnų" stotelę. Jam beveik pasiekus Liepojos gatvę prie vaiko sustojo mašina.

Nepažįstamas vyras berniukui liepė sėsti į automobilį. Tikino, kad neva tėvas paprašė vaiką pavėžėti.

"Visa laimė, kad brolis nepasimetė. Jis pasakė, kad taip būti negali, nes jo tėvas yra išvykęs", – kalbėjo mergina.

Grįžęs namo berniukas apie visa tai papasakojo artimiesiems. Tačiau dešimtmetis negalėjo apibūdinti nei automobilio, nei vyro.

"Tikino, kad įdėmiai nežiūrėjo į nepažįstamąjį", – sakė mergina.

Klaipėdietė teigė, jog pasidalyti šia istorija nusprendė, nes nori įspėti tėvus apie galimą pavojų. Šie turėtų pakalbėti su savo vaikais, paaiškinti, kaip elgtis, perspėti juos.

"Mano brolis nepasimetė, greitai susiorientavo situacijoje, tačiau taip gali pasielgti ne visi. Tėvams reikia perspėti vaikus apie saugų elgesį. Juk panašios situacijos gali nutikti bet kur", – atkreipė dėmesį mergina.

Nepažįstamasis žadėjo saldumynų

Viešojoje erdvėje jau ir anksčiau buvo skelbiami pranešimai apie panašius atvejus uostamiestyje.

Tuomet teigta, kad vaikus nepažįstamas tamsaus gymio vyras vilioja į automobilį žadėdamas saldainių.

Pranešta ir apie kelis kitus panašius atvejus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė pažymėjo, kad uostamiesčio policija pastaruoju metu pranešimų apie tokius įvykius nebuvo gavusi.

Tačiau prieš kelis mėnesius panašų pranešimą aiškinosi Rietavo policija.

"Keli vaikai, pradinukai, papasakojo, kad mieste važinėja autobusiukas, kurio vairuotojas kviečia lipti į vidų ir pasivaišinti saldainiais, ledais. Mažamečiai į transporto priemonę nelipo. Pareigūnai aiškinosi situaciją, ieškojo autobusiuko ir vairuotojo, bet nesėkmingai. Skyrėsi ir vaikų pateikta informacija. Vieni teigė, kad transporto priemonė buvo balta, kiti sakė, kad juoda", – prisiminė atstovė.

Prieš keletą metų policijos pareigūnai buvo sulaukę ir pranešimo, kad vaikinai Palangoje viliojo į automobilį nepilnametes merginas.

A.Grauslienė patikino, kad pastaruoju metu nebuvo atvejų, kad panašiomis aplinkybėmis – įviliojant į transporto priemonę – būtų pagrobti vaikai.

Turi kalbėti tėvai

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkės Rasos Bekėžienės, pirmiausia rūpintis vaikų saugumu ir auklėti juos dorais piliečiais turi tėvai.

Vaikas bus saugus, jei žinos, kaip elgtis.

"Jie turi įtikinti vaikus neimti jokių daiktų iš nepažįstamų žmonių, nesėsti į jų automobilius. Kiekvieną kartą apie tai reikia priminti. Vaikas bus saugus, jei žinos, kaip elgtis", – pabrėžė viršininkė.

Pareigūnė atkreipė dėmesį, kad nukentėjusiaisiais dažniausiai tampa labiausiai pažeidžiamos žmonių grupės.

Tokioms priskiriami vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės.

"Jie ne visada gali atskirti, kur yra tiesa", – aiškino viršininkė.

R.Bekėžienė teigė, kad saugaus elgesio mokoma ir mokyklose. Nuo to nenusišalina ir policija.

"Per edukacinius užsiėmimus primenama vaikams apie saugų elgesį. Bendradarbiaujame su švietimo įstaigomis. Pastaruoju metu didesnį dėmesį skiriame ikimokyklinukams. Įgūdžių formavimas pradedamas nuo mažens", – kalbėjo pareigūnė.

Paklausta, ar apie tokius įvykius žmonės turėtų informuoti policiją, R.Bekėžienė atsakė: "Gal fiksuoti kaip įvykį, dėl kurio pradėti ikiteisminį tyrimą nerekomenduočiau. Ypač jei trūksta faktinių aplinkybių: negalima nurodyti, kaip atrodė žmogus, automobilis. Suprantama, bet kuriuo atveju mes tirtume pranešimą, tačiau išsiaiškinti vargu ar pavyktų."

Viršininkė pabrėžė, kad informacija apie tokius įvykius reikia dalytis su visuomene, įspėti tėvus, kokių situacijų būna.

"Žmonės atkreips dėmesį, pasikalbės su vaikais. Be to, kai viešinami tokie atvejai, taip besielgiantys asmenys žino, kad yra pastebėti. Tai gali juos sudrausminti", – pažymėjo pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida kneiziene

Ingrida kneiziene  portretas
Nefiksuoti įvykio ???!!! Bejezien atsipeikėk ir užleisk pareigas ne bailiams! Vaikų gal neturi? Ar čia vėl ta situacija, kai lietuvikes politika tokia.. aš čia jaučiuos jau kaip Brazilijoj... ir melo dar čia nemažai, nes jau tikrai nesenai skaičiau apie tokius įveikius, o čia net nepaminėta, kaip čia yr??? Fiksuoti ir iki galo viską išsiaiškinti ??? Aš suprantu, kad alga maža, o tu bekezien manai kad kiti lietuviukai daugiau gauna? Dirbkit jus pagaliau!

Perspejima-gerai

Perspejima-gerai portretas
Labai gerai, kad perspejama. Turetu apie tai kalbeti ir Balticum, tam ji ir yra, vietinem zinioms. O komp. ir spauda ne visi gali pastebeti ir perskaityti.

Aušra

Aušra portretas
Ne tik Klaipėdoje,bet ir Kaune važinėja juoda audi A6 užsienietiškais numeriais ir tamsaus gymio vyrukai 2, prie Didelių prekybos centrų,Megos,Senukų,autobusų stotyje .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių