Quantcast

Bėglius gaudė Žemaitijoje ir Anglijoje

Savaitgalio įvykiai nepaliko vilčių besislapsčiusiems nusikaltėliams. Teisingumas juos pasiekė net ir po daugelio metų bei pasikeitusius tapatybę.

Savaitgalio įvykiai nepaliko vilčių besislapsčiusiems nusikaltėliams. Teisingumas juos pasiekė net ir po daugelio metų bei pasikeitusius tapatybę.

Bendravo su kaimo žmonėmis

Ankstų sekmadienio rytą pareigūnai sulaikė iš Skuodo rajono policijos komisariato laikino sulaikymo kambario pabėgusį vagį Andrių Švarlį.

Prieš šeštą ryto policijos pareigūnai gavo žinią, kad žmonės matė geležinkelio bėgiais tarp Mažeikių ir Naujosios Akmenės pėdinantį į policijos ieškomą panašų asmenį.

Informacija pasitvirtino. Pareigūnai sučiupo liepos 30-osios vakare iš policininkų nagų išslydusį 31 metų A.Švarlį. Vyras nesitikėjo tokiu metu atokioje vietoje būti sugautas pareigūnų.

Bėglį pareigūnai sekė nuo pat jo pasprukimo momento. Buvo išspausdinta daugybė informacinių lapelių su šio asmens nuotrauka, pareigūnai važinėjo po kaimus, klijavo lapus su pranešimu prie parduotuvių, bažnyčių, lankėsi pas gyventojus.

Netrukus policininkus pasiekė pirmosios žinios. Kaimo žmonių susidomėjimą sukėlė vyras, kuris, pamatęs žmones ar mašinas, pasistengdavo sprukti į pakelės krūmus.

Keliaudavo naktimis

Vėliau paaiškėjo, kad A.Švarlys suprato, jog yra sekamas, nusiskuto, pasikeitė rūbus, dieną slėpdavosi miškuose, o naktimis žingsniuodavo keliais arba geležinkelio bėgiais. Kartais vėlai vakare jis vaikštinėdavo apie sodybas, gyventojai girdėjo ganyklose pasibaidžiusių gyvulių balsus, o kartą į vieną namą užsuko ir paprašė atsigerti vandens.

A.Švarlį pastebėję žemaičiai iškart skubėdavo apie tai pranešti policijai bei savo kaimynams, įspėdami, kad šie užsirakintų duris. Pareigūnai baiminosi, kad pas sugyventinę žingsniuojantis nuteistasis gali nuskriausti daugiau žmonių.

13 kartų už vagystes bei smurtą prieš namiškius teistas asmuo įkliuvo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams. Jiems talkino ir Mažeikių bei Skuodo policininkai.

Kelios baudžiamosios bylos dar tebetiriamos. Dabar jis bus teisiamas ir už vengimą atlikti paskirtą bausmę.

Naudojosi netikrais dokumentais

Savaitgalį Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai iš Didžiosios Britanijos parvežė septynerius metus nuo bausmės vykdymo besislapsčiusį Liną Beinartą.

Prieš 8 metus nuo teisingumo pasislėpęs vienas iš „Pienės“ parduotuvės apiplėšimo dalyvių pareigūnų buvo surastas ir pargabentas į Lietuvą atlikti bausmės. Didžiojoje Britanijoje jis gyveno svetima pavarde, tikėdamasis, kad nauja tapatybė jam padės išvengti bausmės.

2007 m. lapkričio viduryje Mogiliovo gatvėje tada „Piene“ vadinta parduotuvė buvo apiplėšta.

Dujiniu pistoletu apsiginklavęs plėšikas šovė 57 metų apsaugininkui į veidą, atėmė maišelį su ką tik surinktais pinigais ir pabėgo. Buvo pagrobta per 11,7 tūkst. litų, tai buvo visas tos dienos uždarbis.

Plėšiko bendrininkas prieš tai atliko parduotuvėje žvalgybą ir pranešė apie padėtį pagrindiniam nusikaltimo vykdytojui.

Kartu su šiais dviem asmenimis planuojant ir vykdant apiplėšimą dalyvavo tada 22-ejų buvęs L.Beinartas. Jo vaidmuo buvo antraeilis, tačiau apie planuojamą nusikaltimą jis nepranešė, pats padėjo jį įvykdyti, todėl buvo nuteistas kalėti trejus metus.

Vaikinas laukė teismo sprendimo laisvėje. Sužinojęs, kad įkalinimo neišvengs, jis pabėgo.

Ilgą laiką apie šį nuteistąjį uostamiesčio policininkai neturėjo žinių.

Neseniai paaiškėjo, kad L.Beinartas apsigyveno Didžiojoje Britanijoje, o vengdamas sugrąžinimo į Lietuvą, pasikeitė tapatybę. Jis turėjo kito žmogaus vardu išduotus dokumentus ir veikiausiai tikėjosi, kad niekada nebebus demaskuotas, o jo nusikaltimas bus pamirštas.

Vyras ne tik ramiai dirbo, buvo įgijęs Didžiosios Britanijos pilietybę, bet ir buvo paėmęs banko paskolą.

Tačiau tiesa išaiškėjo. Jis ne tik turės atlikti bausmę, jam paskirtą už dalyvavimą parduotuvės apiplėšime, bet ir bus teisiamas už tai, kad pasislėpė nuo bausmės vykdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių