Quantcast

Baigta nagrinėti agurkinių byla: S. Velečka vis tiek kratosi kaltinimų

Klaipėdos apygardos teismas, ne vienerius metus užtrukęs nagrinėdamas "agurkinių" gaujos bylą, padėjo joje tašką. Vakar visi teisiamieji pasakė paskutinį žodį. Teisėjų kolegija išėjo priimti nuosprendžio, kuris bus skelbiamas gruodžio 20 dieną.

Kalbėjo tais pačiais žodžiais

Gavę teisę paskutinį kartą pasisakyti, visi agurkiniai skaitė kompiuteriu atspausdintus tekstus.

Buvo akivaizdu, kad juos parašė tas pats žmogus, nes visi stiklo aptvare sėdėję vyrai kartojo tas pačias frazes: "Daviau ir nuoseklius parodymus, viską nuoširdžiai paaiškinau, nesutinku su kaltinimais, jie paremti policijos informatorių liudijimais, Kriminalinės policijos pareigūnai padarė šou ir reklamą sau patiems, negaliu pripažinti to, ko nesu padaręs, prašau teisingo nuosprendžio."

Kai kurie jų pripažino kelis kaltinimų epizodus, bet tikino taip pasielgę įkalbėti ir nemanydami, kad vykdo nusikaltimą.

Visi kaltinamieji suraitė parašus spausdintuose lapuose ir paprašė juos prisegti prie bylos.

Nesuprantu, kodėl prokurorai teigia, kad 2005-aisiais subūriau gaują. Kodėl būtent šiuos metus jie mini, jeigu kartu teisiamus žmones pažįstu labai seniai, kartu sportavome, remontavome mašinas, draugavome nuo jaunystės.

Prisiminė komedijos žanrą

Paskutinis gavo teisę pasisakyti gaujos vadeiva įvardijamas Saulius Velečka. Jis taip pat turėjo spausdintą tekstą, bet, skirtingai nuo savo draugų, didžiąją laiko dalį kalbėjo savais žodžiais.

Vyras tikino, kad tai buvo parodomasis procesas, kuriuo pareigūnai norėjo parodyti įveikę galingiausią Kauno grupuotę.

"Mano sulaikymas buvo tikra komedija. Į apklausą policijoje atvykau su advokatu, nepaisant to, kaukėti pareigūnai paguldė mane ant žemės, vaidino sulaikymo operaciją", – stebėjosi pareigūnų veiksmais S.Velečka.

Teisiamasis tvirtino, kad po daugelio metų nuo byloje minimų įvykių liudytojai teisme prisipažino buvę spaudžiami meluoti ir galiausiai papasakoję tiesą.

Pasak jo, kaltinimai paremti tik policijos informatorių parodymais. Tie asmenys patys buvę atleisti nuo atsakomybės.

Maža to, jiems net buvę leista disponuoti dešimtimis kilogramų kokaino, kai kurie jų iki šiol prekiauja narkotikais ir visa tai jiems leidžiama todėl, kad liudijo prieš agurkiniais vadinamus vyrus.

Kalbėdamas apie kauniečio Vidmanto Sadausko nužudymą, S.Velečka tvirtino šio žmogaus nepažinojęs ir neturėjęs su juo jokių reikalų nei tiesiogiai, nei per tarpininkus, tad ir pykčio ar noro už ką nors keršyti taip pat neturėjęs.

Pralobo skolindamas pinigus

Aptardamas kaltinimus organizavus milžiniško kiekio narkotikų kontrabandą, kuri buvusi gabenama jachtomis, S.Velečka stebėjosi, kaip galima jam inkriminuoti šiuos nusikaltimus, jei dėl to paties vienos jachtos kapitonas buvo išteisintas.

Panašiai jis kalbėjo ir apie kaltinimą praturtėjus nusikalstamu būdu.

Tikino, kad anksčiau dėl to jau buvo išteisintas. Tada jis esą įrodęs, kad praturtėjo visiškai teisėtai skolindamas žmonėms pinigus už labai dideles palūkanas.

"Nesuprantu, kodėl prokurorai teigia, kad 2005-aisiais subūriau gaują. Kodėl būtent šiuos metus jie mini, jeigu kartu teisiamus žmones pažįstu labai seniai, kartu sportavome, remontavome mašinas, draugavome nuo jaunystės. Kaltinime surašytos šabloninės frazės. Gaujos narių nerinkau, su jais vykdyti nusikaltimus nesitariau, nepirkau konspiracinių automobilių ar butų. Į mano gyvybę buvo pasikėsinta, todėl važinėjau šarvuotu automobiliu ir turėjau apsaugą, bet jokių ginklų nekaupiau, bendros kasos nekūriau", – tvirtino S.Velečka.

Agurkinių vadeiva vadinamas vyras prašė teismą jį išteisinti, priminė esąs daugiavaikis tėvas, neatėmęs ir neketinąs niekam atimti gyvybės, graudeno, kad nuo 2013-ųjų kalinamas Lukiškių kalėjime, už grotų jau praleidęs penkerius metus, jaučiasi esąs kankinamas, pasiligojęs, jam esanti reikalinga stuburo operacija.

"Prašau teisingo nuosprendžio", – baigė savo paskutinįjį žodį S.Velečka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pomidorinis

Pomidorinis portretas
Labai iskalbus visi pasidaro zonoj ir labai "teisingi",nagli buvo savo laiku sitie veideliai,bet jiems gryzus po neaisku kiek metu eis y pavesi pvz.turim nemazai kad taip buvo ir bus,nes gyvenimas ir kartu kaita juda y prieki :)

Adv

Adv  portretas
Komentatoriai jus sudini jus tik Galit suda malti pasislepe!!! Pasirodyk bukit drasus o tada ir pasikalbetumem!!! Apgailetinas sudinas pasivadines X alio X ? Islysk sudmaly !!!

Sigis

Sigis portretas
Kas nori sėdėti, tuo labiau, kai yra už kam, o šiam suskiui yra ką prisiminti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių