Quantcast

Klaipėdos rajone apvirtus autobusui žuvo žmogus, šeši sužeisti

Skaudi nelaimė įvyko šeštadienį paryčiais netoli Klaipėdos. Greitkelyje apvirto autobusas, vienas žmogus žuvo, šeši sužeisti pateko į ligoninę. Žuvusysis - keleivių pervežimo įmonės „Toks“ antrasis vairuotojas.

Avarija įvyko apie 4 val. ryto likus maždaug 20 kilometrų iki Klaipėdos, netoli Vėžaičių. Iš Vilniaus į Klaipėdą važiavusio maršrutinio autobuso „Setra“, priklausančio Vilniaus autobusų parkui, vairuotojas pernelyg vėlai pamatė į atitvarą atsitrenkusį ir dalį pirmosios eismo juostos užėmusį automobilį. Jo vairuotoja taip pat nuslydo nuo ledu pasidengusio kelio ir laukė atvykstant policijos.

Buvo rūkas, slidu ir tamsu, todėl autobuso vairuotojas pernelyg vėlai pamatė kliūtį kelyje. Bandydamas išvengti susidūrimo su avariją patyrusia mašina, jis staiga pasuko į kairę. Autobusas tapo nevaldomas, apsisuko ir vertėsi į kelkraštį kairiuoju šonu.

„Tai yra vienas pavyzdžių, kad ir visuomeniniame transporte būtina prisisegti saugos diržus. Jeigu visi keleiviai būtų prisisegę, pasekmės galėjo būti ne tokios skaudžios“, - teigė Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis.

Žuvęs vyras buvo 52 metų. Jo artimiesiems pranešta apie nelaimę.

20-metė mergina patyrė politraumą, 32-ejų moteris taip pat gydoma reanimacijos skyriuje, kitiems keleiviams lūžo kaulai, diagnozuoti sumušimai bei patempimai.

Bendrovės „Toks“ vadovas Arūnas Indrašius BNS sakė, kad žuvęs vyras avarijos metu prie vairo nesėdėjo, jis vyko kaip antrasis vairuotojas. Autobusą su keleiviais vairavo kitas vairuotojas. Įprasta, kad autobusais, kurių maršrutai ilgos trukmės, pakaitomis vairuoja du vairuotojai.

Pasak A.Indrašiaus, vyras įmonėje dirbo nuo 2012 metų. Žuvusysis visą savo gyvenimą dirbo autobuso vairuotoju.

„Kelyje buvo grynas ledas, autobusas nuslydo nuo kelio“, – BNS sakė įmonės vadovas.

Penktadienį apie 23 val. 49 vietų autobusas išvyko iš Vilniaus autobusų stoties ir turėjo atvykti į Palangą. Tai reguliarus reisas.

„Toks“ vadovas teigė, kad avariją patyręs autobusas sausio 18 dieną praėjo techninę apžiūrą, jis buvo techniškai tvarkingas.

Kaip pasakojo Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas R.Šideikis, naktį kelių policininkai pajuto, kad aplink Klaipėdą keliai slidūs lyg ledas ir pranešė apie tai apskrities policijos komisariato budėtojui. Šis telefonu informavo visas gatves bei kelius prižiūrinčias bendroves apie kritinę situaciją.

„Mano žiniomis, barstytuvas greitkelyje ties ta vieta, kur įvyko avarija, pasirodė kur kas vėliau, kai žmogus jau buvo žuvęs, o keli kiti sužeisti“, - teigė R.Šideikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keleive

Keleive portretas
Toks autobusams vienos nelaimes.Gal si karta vadovas pasirupino nukentejusiais.Mums autoivykis buvo birzelio 13 d,dar ir dabar gydausi traumuota peti.Tada vadovas prisimelavo,kad keleiviai buvo pristatyti i reikiamas vietas,kur vyko.Deja ,likome ant kelio stoveti Plungeje ir laukt kol kas atvaziuos is savu.GEDA.Labai skaudu del nukentejusiu zmoniu.Mes likome nors gyvi.

Uz vairo

Uz vairo portretas
Vairavau vakar apie 10val Klaipedos mieste, gatves buvo kaip stiklas. Ka daro kelininkai neišsivaizduoju, jei 10val dar nebarstyta, tik sako kad dirba, nespeja, bet barstytuvu taip ir nemaciau. Klaipeda toks didelis miestas kad puse paros reikia kad apvaziuot.

Tommy

Tommy portretas
Tikiuosi Ieva liks sveika. Laikykis!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių