Quantcast

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti nuosprendį neįgaliųjų įdarbinimo byloje

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti nuosprendį buvusiam Plungės teritorinės darbo biržos skyriaus vedėjui Stanislovui Striaukui paskirtą 3 metų laisvės atėmimo bausmę vykdymą atidedant.

Kaltomis už korupcinius nusikaltimus šioje byloje taip pat pripažintos ir dviejų bendrovių vadovės: Regina Leonienė nuteista laisvės atėmimo bausme 2 metams ir 3 mėnesiams, jos vykdymas atidėtas 3 metams ir Regina Recepienė nuteista 2 metams ir 6 mėnesiams, bausmės vykdymas atidėtas 3 metams.

Nuteistųjų kasaciniai skundai buvo atmesti vasario pradžioje.

Kaip skelbia tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba, tyrimo metu nustatyta, kad S. Striaukas, dirbdamas Plungės teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriaus vedėju, tyčia tinkamai neatliko savo pareigų, piktnaudžiavo, klastojo, laikė ir panaudojo suklastotus dokumentus.

Teismas konstatavo, kad nuteistasis padarė didelę neturtinę žalą valstybei, savo veiksmais sutrikdė labiausiai socialiai pažeidžiamų asmenų – bedarbių užimtumo rėmimo politiką įgyvendinančios Plungės darbo biržos veiklą.

Nustatyta, kad S. Striaukas, pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, sudarė sąlygas ir kartu su kitomis nuteistosiomis – bendrovių vadovėmis R. Leoniene ir R. Recepiene netinkamai sudarė tikslinės subsidijos sutartis, neužtikrino Užimtumo rėmimo įgyvendinimo programai vykdyti būtinų darbo priemonių įsigijimo.

Ne pagal paskirtį ir pažeidžiant tvarką buvo panaudotos tikslinės neįgaliųjų įdarbinimui, jų darbo vietų įkūrimui bei darbo užmokesčiui mokėti skirtos dotacijos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių