Quantcast

Atpildo sulaukė heroino platintojai, narkotikus slėpę net užpakalyje

Prekyba heroinu ir psichotropinio poveikio vaistais, konspiracija gabenant kvaišalus iš Kauno į Klaipėdą bei parduodant narkotikus, teismo įsitikinimu, buvo įrodyti, o kaltinamiesiems skirtos griežtos bausmės.

Degalinėje laukė dilerio

Pasak baudžiamosios bylos medžiagos bei jau paskelbto šią savaitę Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, dešimt kartų teistas kaunietis Henrikas Navickas pardavinėjo heroiną ne tik savo miesto narkomanams, į jį kreipdavosi ir klaipėdiečiai.

Vienas jų – devynis kartus teistas Sergejus Lipčiukas  –pasakojo atlikęs bausmę už kvaišalų platinimą buvo išvykęs į Vokietiją, o pakeliui namo iš kalėjimo draugo sužinojo, kad heroino jis gali nusipirkti iš H.Navicko.

Degalinėje, kur buvo sutarta susitikti su narkotikų prekeiviu, stoviniavo narkomanė. Ji taip pat laukė Henriko. Prie jo namų kone kolona važiavo apsvaigimo ištroškę asmenys. Priekyje taksi vežė merginą, jai iš paskos – klaipėdietis S.Lipčiukas.

Už pagalbą vaišino narkotikais

Heroino kokybe ir kaina patenkintas likęs vyras nusprendė, kad taip gali užsidirbti pragyvenimui. Taip 2015 metų kovą prasidėjo jo kelionės į Kauną. Už gramą narkotikų jis mokėdavo 45 eurus, jam buvo pažadėta, kad heroino galės gauti kada tik panorės ir kiek pageidaus.

Vos po kelių dienų L.Lipčiukas telefonu užsiprašė dešimties gramų heroino.

Klaipėdoje kvaišalus jis supakuodavo dozėmis. Vienas gramas heroino virsdavo penkiais čekiais, kiekvieno kaina – 30 eurų. Dalį heroino S.Lipčiukas suvartodavo pats, pavaišindavo draugus, o likusius parduodavo.

Į Kauną tekdavo važiuoti po kelis kartus per savaitę. Su H.Navicku klaipėdietis visada susitikdavo jo namo kieme. Kartais heroino jis gaudavo skolon. Pas tiekėją buvo galima atvažiuoti bet kuriuo paros metu, kvaišalų jis turėdavo visada.

S.Lipčiuko pagalbininkai ne tik platino narkomanams heroiną, bet ir surinkdavo iš jų pinigus.

Heroiną susikišo į užpakalį

Narkotikais prekiavo ir iš Alytaus pataisos namų S.Lipčiukui pažįstamas Rusijos pilietis Saidas Husainas Jusupovas. Atlikęs bausmę, šis vyras atvažiavo gyventi į Klaipėdą ir taip pat ėmėsi prekiauti heroinu, kurio parsiveždavo iš Kauno. Būta įtarimų, kad abiejų dilerių tiekėjas buvo tas pats.

2015 metų gegužės 25 dieną S.Jusupovas su dviem merginomis pakeliui iš Vilniaus, kur gydėsi nuo priklausomybės, užsuko į Kauną ir susitiko su H.Navicku.

Sekimą vykdę policininkai žinojo, kad vyrai susitiko, tad pardavėjas turėjo gauti pinigų, o pirkėjas – heroino. Tačiau sustabdę S.Jusupovo mašiną pareigūnai rado tik tuščią maišelį, kuriame aptiko viso labo kvaišalų pėdsakus.

Klausydamiesi šio asmens pokalbių telefonu dar iš pataisos namų, pareigūnai žinojo, kad šis vyras gali kvaišalus slėpti tiesiojoje žarnoje. Todėl S.Jusupovas ir jo sugyventinė buvo nugabenti į ligoninę. Rentgenas parodė, kad vyro žarnyne yra svetimkūnis, tačiau geruoju išimti jį Rusijos pilietis atsisakė.

Kitą dieną prokuroras parašė dokumentą, kuriuo leidžiama pašalinti iš žmogaus kūno svetimkūnį. S.Jusupovas lyg ir sutiko su manipuliacija, tačiau staiga persigalvojo ir visa jėga trenkė savo galva į stalą. Vyras vėl buvo išgabentas į ligoninę.

Medikai pareikalavo teismo nutarties. Geruoju leisti atlikti intervenciją į savo kūną S.Jusupovas nesutiko. Jis atsisakė gerti ir valgyti, kad atitolintų organizmo poreikį tuštintis.

Rado svetimų dokumentų

Teismo nutartis buvo gauta tik po kelių dienų. Tik tada vyras atidavė tiesiojoje žarnoje slėptą heroiną.

Siekdamas apsaugoti H.Navicką nuo nemalonumų, S.Jusupovas policininkams melavo pirkęs narkotikus Vilniaus čigonų tabore.

Policininkai klausėsi visų įtariamųjų pokalbių telefonu ir nesunkiai iššifravo, kad jie laikėsi konspiracijos. Norėdami užsakyti tam tikrą kiekį narkotikų, vadindavo juos merginos vardu, o paminėtas jos amžius rodė, kiek heroino užsakovas ketina įsigyti.

Kauniečio H.Navicko garaže atlikę kratą pareigūnai rado visą pluoštą svetimų dokumentų, dalis jų buvo padirbti.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu oficialiai nedirbantis H.Navickas pasiųstas už grotų 12 su puse metų. S.Lipčiukas nubaustas 12 metų laisvės atėmimo bausme. V.Pupaliui skirta kalėti devyneri su puse metų, o E.Erler – devyneri metai. S.Jusupovas kalės devynerius metus.

Šis nuosprendis dar gali būti apskųstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėdis Iš Kauno

Dėdis Iš Kauno portretas
kontrabandistai , alkoholio vyrėjai ir t.t normalesni negu šitie narkatai pamoina ranka spaust bbž kur buvus.

girtas karbauskis

girtas karbauskis  portretas
Šūdinas mulo heroinas geriau matyt kąla y galvą :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių