Quantcast

Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo 25 žvejus (uždrausta lipti ant ledo)

  • Teksto dydis:

Šeštadienio naktį Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo 25 žvejus, atsidūrusius ant atskilusios ledo lyties ar patekusius į pavojingą situaciją, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Juos į krantą atgabeno pasieniečių laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgula. Be išgelbėtųjų, ant pavojingo ledo liko žvejų, kurie atsisakė būti pargabenti į krantą.

Buvo ir atsisakiusiųjų pagalbos

Šeštadienį apie 3 val. nakties VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad Kuršių mariose ties Preila, apie 1,5 km nuo kranto, ant ledo lyties yra atitrūkę ir į didelį pavojų patekę apie 10 žvejų. Į šią vietą iškart išvyko ant marių ledo budėjęs VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas ant oro pagalvės „Christina“.

Jo įgula priartėjo prie į bėdą patekusių poledinės žūklės entuziastų ir juos sukėlė į savo laivą. Tada pasieniečiai išgelbėtuosius saugiai pristatė į krantą. Iš viso šeštadienio naktį „Christina“ įgula tokius į pavojų patekusius žvejus į krantą kėlė tris kartus. Grupelės po 2-4 žmones buvo renkamos nuo aižėjančio ir trūkinėjančio marių ledo bei gabenamos į krantą. Iš viso pasieniečiai taip išgelbėjo 25 žmones, žvejoti atvykusius iš įvairių Lietuvos vietų.

Pasitaikė ir atvejų, kai į pavojingą situaciją dėl trūkinėjančio ledo patekę žvejai atsisakė lipti į pasieniečių laivą ir naktį liko ant pavojingo marių ledo toliau žvejoti.

Gelbėjimo darbus „Christina“ įgula baigė šeštadienį apie 7.30 val.

Pasieniečiai įspėja, kad šiuo metu lipti ant Kuršių marių ledo yra itin pavojinga – jis trūkinėja, veriasi properšos.

Uždraudė lipti ant Kuršių marių ledo

Atsiradus properšoms, Neringos savivaldybė uždraudė lipti ant Kuršių marių ledo. Policija perspėja, kad nepaisantiems šio draudimo žvejams skirs baudas.

Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu draudimas lipti ant ledo įsigaliojo nuo šeštadienio 11 valandos.

Savivaldybė teigia atsižvelgusi į meteorologų informaciją, kad prasidėjo Kuršių marių ledo irimas ir atsirado properšų.

Savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė BNS sakė, kad nepaisantiems draudimo žvejams policija galės skirti baudas nuo 60 iki 90 eurų.

Neringos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas BNS sakė, kad policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su pasieniečiais, informuoja žvejus apie draudimą, o naujai atvykusiems kategoriškai draudžiama lipti ant ledo.

„Visi atvažiavę perspėjami ir jiems kategoriškai draudžiama lipti ant ledo. Jei jie to nepaisys, bus taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekse. Mūsų pareigūnai važiuoja palei krantus, kur renkasi žvejai, su jais šnekama“, - sakė komisariato vadovas.

Neringos savivaldybės draudimas galioja tik daliai Kuršių marių teritorijos - kita priklauso Šilutės savivaldybės jurisdikcijai.

„Iš Šilutės pusės tokio direktoriaus įsakymo nėra (...). Yra bendros taisyklės, galiojančios visiems žmonėms - kiekvienas atsakome už savo gyvybę“, - BNS šeštadienį sakė Šilutės rajono savivaldybės komunikacijos skyriaus vedėjas Romualdas Eglinskas.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad šeštadienio naktį Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo 25 žvejus, atsidūrusius ant atskilusios ledo lyties ar patekusius į pavojingą situaciją.

Juos į krantą atgabeno pasieniečių laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgula. Anot pasieniečių, be išgelbėtųjų, ant pavojingo ledo liko žvejų, kurie atsisakė būti pargabenti į krantą.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad pasieniečiai informuos žvejus apie įsigaliojusi draudimą ir toliau teiks pagalbą į nelaimę patekusiems žmonėms. Jo teigimu, taikyti administracines nuobaudas gali tik policijos arba savivaldybės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokingos

juokingos portretas
baudos...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Niekas prievarta ant ledo nevarė. Apskaičiuoti kiek kainavo gelbėjimas ir visiems išrašyti sąskaitas, kad už paslaugą apsimokėtų.

ž

ž portretas
Sakyčiau prie baudų turėtų būti dar bent po vieną nulį prirašyta. Gal tada pasimokytų ir nebeliptų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių