Quantcast

Aferistas dengiasi didžiakrūtės nuotraukomis

Internetiniai sukčiai toliau sėkmingai lobsta klaipėdiečių sąskaita. Aferomis pagarsėjęs ir pareigūnams jau gerai žinomas vyras prisistato skirtingais vardais – pastaruoju metu jis virto juodaplauke Edita.

Maždaug prieš savaitę patikli klaipėdietė internetu užsisakė sportinius batelius "Nike".

Dėl prekės buvo tariamasi su tariama pardavėja Edita, kuri socialiniuose tinkluose viešina itin seksualias savo nuotraukas. Pirkėjai nė į galvą nešovė, kad tos fotografijos gali būti netikros.

Už batus moteris susimokėjo paštu. Pinigų perlaidos sumą sudarė 45 eurai, o kvite kaip gavėjas nurodytas Gytis Mieldažys.

Tačiau išsiuntus pinigus pardavėjas prapuolė tarsi į vandenį. Susisiekti su juo tapo neįmanoma.

Apgauta ne aš viena. Šimtai žmonių liko kvailio vietoje.

"Užblokavo mane. Pradėjusi domėtis situacija iš kitų nukentėjusiųjų sužinojau, kad iš tiesų tai ne moteris, o vyras, prisidengęs svetimomis nuotraukomis. Apgauta ne aš viena. Šimtai žmonių liko kvailio vietoje. Su viena moterimi kreipsimės į policiją. Taip tęstis daugiau negali. Juk šis veikėjas eina į paštą pasiimti pinigų, negi sunku jį sugauti?" – nesusipratusi liko pašnekovė.

"Aš irgi ant jo "užsiroviau" praėjusią vasarą. Ėjau rašyti pareiškimą, pati policininkė prie manęs jam skambino ir jis pasakė, jog grąžins pinigus. Bet dar iki šiandien – nieko", – guodėsi kita klaipėdietė.

Paaiškėjo, kad apgavikas prekiauja ne tik batais, bet ir sportine apranga, suknelėmis, netgi cigaretėmis.

Gytis Mieldažys žinomas ir Klaipėdos policijai.

"Tokiu stiliumi veikia ne tik jis. Nereikėtų "užsiciklinti" ties viena pavarde. Būna, kad gudragalviai kitiems pasiūlo užsidirbti už savo sąskaitos numerio ar prisijungimo kodo atskleidimą, nors bankai draudžia leisti svetimam žmogui naudotis savo elektronine bankininkyste. Kol bus naivuolių, tol tokio pobūdžio nusikaltimai klestės", – įsitikinęs Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Jurijus Domnenka.

Dienraštis jau ne kartą rašė apie tai, kad žmonės lengvabūdiškai pervedinėja pinigus į sukčių sąskaitas.

Nors yra įspėjami apdairiau rinktis interneto pardavėjus, tačiau apgautųjų nemažėja. Kol kas tokia prekyba sunkiai suvaldoma.

Policijoje ikiteisminis tyrimas pradedamas tik tuo atveju, kai apsimetėliai išvilioja 113 eurų ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Gyvenamoji vieta Kaunas kovo 11-tosios 39-83

Anonimas

Anonimas portretas
Kovo 11 g. 39 butas o namas kuris? gal zinot tikslesnę gyvenamąją vietą?

altenen

altenen portretas
Ismokti ka nors galetu kad ir cardinti :)) nors ne zmones apgaudinetu o bankus, pagal frouda pirmauja USA antra valstybe UK kurios patenka i 10uka geriausiai gyvenanciu valstybiu? Tai gal baikit ubagai is savu vogti, ir ka nors ismokit?!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių