Quantcast

Žymūs žmonės baigė nacionalinę ekspediciją Nemunu per Lietuvą

„Lietuva – tai daugiau negu gamta. Tai – širdis, kuri priima visus žmones“, – taip po savaitę trukusios ekspedicijos Nemunu kalbėjo vienuolikmetis Mykolas Liaudanskas, atlikėjo Gabrieliaus Liaudansko-Svaro sūnus.

Jis tapo vienu iš projekto „Nacionlinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“ dalyvių, ir iš jo nepasitraukdavo net tada, kai G. Liaudanskas turėdavo išvykti į pasirodymus.

Šeštadienio vakarą klaipėdiečiai ir miesto svečiai pasitiko burinį plokščiadugnį laivą kurėną, kuris Nemunu nuo pat Kauno plukdė profesorių Alfredą Bumblauską, žurnalistą Edmundą Jakilaitą, etnologę Zitą Kelmickaitę, lenktynininką Benediktą Vanagą, atlikėją G. Liaudanską–Svarą, gamtininką Selemoną Paltanavičių ir kitus.

Unikalios ekspedicijos metu įgula dalyvavo dinamiškuose užsiėmimuose, kurių metu atsiskleidė daugybė unikalių faktų apie Lietuvos istoriją, etnokultūrą, virtuvę ir gamtą. Visi gyveno laikinose stovyklavietėse – palapinių miesteliuose, o kelionę sekusi filmavimo komanda jau šį rudenį LRT televizijai apie ekspediciją parengs aštuonis dokumentinius filmus.

„Visgi dabar manau, kad filmų gali būti ir daugiau – tokių įspūdingų vaizdų, kuriuos užfiksavome, LRT televizijos eteryje iki šiol dar nesu matęs“, – puikia nuotaika tryško į krantą išlipęs E. Jakilaitis.

Tiesiai iš ralio prie ekspedicijos prisijungęs B. Vanagas taip pat džiaugėsi padarytais atradimais. „Šioje kelionėje atstovavau eilinį Lietuvos pilietį, kuris mano, kad žino viską. Tačiau dabar ši mano nuostata pasikeitė – matau, kad savo istoriją tikrai reiktų pastudijuoti dar giliau“, - kalbėjo lenktynininkas.

Pavargusius, tačiau pakilios nuotaikos ekspedicijos dalyvius pasitiko ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. „Tikiuosi, kad to, ką šį rudenį išvysime per LRT televiziją, pakaks suprasti ir įvertinti, ką iš tikrųjų turime“, – grįžusią įgulą sveikino jis.


Šiame straipsnyje: LRTekspedicijanemunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių