Quantcast

Žvejams žadama mažiau draudimų

Žvejams mėgėjams ateina geresni laikai. Aplinkos ministerija siūlo gerinti žvejybos sąlygas Baltijos jūroje.

Žvejams mėgėjams ateina geresni laikai. Aplinkos ministerija siūlo gerinti žvejybos sąlygas Baltijos jūroje.

Ministerija, siekdama populiarinti mėgėjišką žvejybą, siūlo atsisakyti kai kurių draudimų. Mat mokslininkų išvados ir verslininkų sugaunamų žuvų statistika byloja, kad tam tikri ribojimai yra per griežti ir nereikalingi.

Norima leisti sužvejoti daugiau menkių ir stintų.

Šiuo metu galiojantys apribojimai žvejams nėra itin palankūs. Mėgėjas Baltijos jūroje gali sugauti ne daugiau kaip 15 menkių. Dabar siūloma jiems apskritai neriboti šių žuvų gaudymo Baltijos jūroje.

Taip pat planuojama atsisakyti ir stintų žvejybos ribojimo. Mat nepadarant žalos iš viso galima išžvejoti iki 50 proc. šių žuvų.

Taip pat siūloma sulyginti mėgėjų ir verslininkų galimybes bei nustatyti vienodą draudimo terminą žvejoti otus. Jų žūklė būtų draudžiama nuo gegužės 1 iki liepos 31 d.

Bus siekiama mėgėjams, žvejojantiems ant Palangos tilto, sudaryti sąlygas įsigyti ne tik paros, bet ir savaitės ar mėnesio trukmės žvejų mėgėjų korteles limituotai stintų žvejybai.

Aplinkos ministerijos siūlymu planuojama atsisakyti ribojimo ant Palangos tilto žvejoti daugiau nei 20 žvejų. Kol kas tik tiek kortelių yra leidžiama įsigyti per dieną.

Šiuo metu žvejai, bent trumpam palikdami žvejybos vietą, gali netekti žvejybos įrankių. Mat be priežiūros palikti daiktai paprasčiausiai gali būti konfiskuojami aplinkos apsaugos inspektorių.

Todėl siūloma iki 30 min. leisti palikti be priežiūros tinklinį samtį.

Pasak Klaipėdos žvejų mėgėjų asociacijos atstovo Gintaro Šilinsko, tokie pokyčiai – tik į gera.

"Visi žvejybos mėgėjai pasisako tik už palankius pokyčius, nes šiuo metu mėgėjiškai žvejybai Baltijos jūroje tikrai yra kur plėstis. Tokių mėgėjų dar mažai, nes verslininkai pyksta ant jų dėl užimamo ploto, tiesiog nenori matyti šalia. Ši nesveika konkurencija bei susipriešinimas tikrai neskatina mėgėjiškos veiklos", – savo poziciją išsakė asociacijos atstovas G.Šilinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
ir nepamirskim,kad daugkur zvejojant juroj nuo kranta nereikia jokio zvejo bilieto.Na omcia matai lietuva,uz viska nafig reik moketi

klp

klp portretas
Naikinkit absurdiškas registracijas norintiems išeiti su kateriu į jūrą. Dar viena nesąmonė - kateriukui virš 6 m. ilgio reikalingas gelb. plaustas. Daugelis šiuolaikinių katerių yra neskestantys, kodėl į tai nekreipiama dėmesio ? Koks nesąmonė liemenės sertifikavimas - konkrečios įmonės pasipinigavimas ir tiek. Kodėl Vokietijoje nereikia pramoginio motorinio laivo teisių jei neužsiimi komersija, o pas mus paprasčiausiai geldai su matoriuku teises reikalauja ? Tai išeina kad arba Vokiečiai nėra ES arba Lietuva dar neįstojo į ES. Kodėl taip žymiai skiriasi reikalavimai ir taisyklės ? Ar adekvatūs biurokratai dirba šitoje srityje ?????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių