Quantcast

Žuvusiam lakūnui – atminimo lentelė

Ant šiaurinio molo atsirado lentelė dar vienam žuvusiajam Baltijos jūroje. Mažytė metalinė plokštelė skirta pilotui Alvydui Selmistraičiui atminti. Pernai, gegužės 16-ąją jis su kitu lakūnu Adolfu Mačiuliu skrido per Baltiją ir žuvo lėktuvui nukritus į jūrą.

Nedidelė metalinė plokštelė, kurioje išraižytas lėktuvo AN-2 siluetas, užrašyta "Alvydas" ir data "2015 05 16", ant šiaurinio molo atsirado visai neseniai. Greitai bus šios tragedijos metinės, kai iki šiol nežinomomis aplinkybėmis į Baltiją nukrito iš Švedijos į Klaipėdą skridęs lėktuvas.

AN-2 pavyko surasti jūros dugne, jo viduje aptiktas ir A.Mačiulio kūnas, kuris buvo iškeltas ir palaidotas. A.Selmistraičio nerado iki šiol. Nors jo likimas nežinomas, tarptautinė šio piloto paieška po kurio laiko buvo nutraukta, ir jis pripažintas mirusiu.

Atminimo lentelė žuvusiam lakūnui veikiausiai pritvirtinta jo artimųjų iniciatyva. Tai jau trečia atminimo plokštė šioje vietoje, menanti tuos, kuriuos pasiglemžė jūros gelmė.

Ant šiaurinio molo netoli simbolinio inkaro, menančio burlaivio "Budys" įgulos žūties vietą, pernai gruodį atsirado nauja memorialinė lentelė. Ji skirta užpernai vėlyvą rudenį iš jūros negrįžusiems žvejams Gintarui ir Igoriui. Tačiau tiek uosto vadovybė, tiek ir savivaldybės atstovai tikino, kad ši iniciatyva – neteisėta. Be leidimo veikiausiai atsirado ir lentelė, skirta A.Selmistraičiui.

Molai yra Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuosavybė. O minėtų lentelių atsiradimas prie molo su Uosto direkcija esą derintas nebuvo. Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, bet kuriam atminimo įamžinimui uostamiestyje reikia ir miesto tarybos pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol

kol portretas
nematem mirusio, negalim tiketi, kad taip yra.Alvydas.Is Klaipedos, kuria myli. Skaitykim zodzius ant smelio ir tikekim. O gal kur ikalintas, kas zino. Labai jau tvirtai suresta ta lentele. Nieko nezinom. Nebent tos 16 dienos panorama parodytu, ten , kaip skaite ir rode tikrai ramu nebuvo... Negi savi lietuviai negalim pasiziureti tos laidos?

!!!

!!! portretas
man įdomu kaip jūs galite sakyti tokius dalykus kai patys tokio dalyko nesate patyre? žmonės, atsipeikėkit pagaliau su tokiais savo komentarais! ar taip galima? kai zmones neturi savo artimojo kapo tai jie ir bando bent kazka padaryti atsiminimui !!! paziuretume kokius komentarus rasytumete jai tai butu jusu artimas zmogus. ar tokius pacius komentarus???

pritariu

pritariu portretas
tokias lenteles nuimti. Kas būtų jei apie visus žuvusius keliuose, jūroje, ar kur kitur prikabinėtume lentelių. Labai jau susireikšminama...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių