Quantcast

Žiūrovai liks be kino?

Palangos kino teatro "Naglis" likimas skendi nežinioje – darbuotojams liepta perduoti raktus pastatų prižiūrėtojams, o dešimtmečius kino teatrui vadovavęs Vaclovas Aleksandravičius gavo atleidimo lapelį. Aiškėja, kad užsimota parduoti įmonės "Lietuvos kinas" turtą, tačiau ne kurorte, o uostamiestyje.


 

Palangos kino teatro "Naglis" likimas skendi nežinioje – darbuotojams liepta perduoti raktus pastatų prižiūrėtojams, o dešimtmečius kino teatrui vadovavęs Vaclovas Aleksandravičius gavo atleidimo lapelį. Aiškėja, kad užsimota parduoti įmonės "Lietuvos kinas" turtą, tačiau ne kurorte, o uostamiestyje.

Vietoj meno – salūnas

Kas slypi po įmonės "Lietuvos kinas" reorganizacijos skraiste?

Žmonės kelia versiją – ar tik nebus mėginama parduoti kino teatrą dėl miesto centre esančio žemės sklypo?

"Analogų toli ieškoti nereikia. Prisiminkite, koks likimas ištiko bendrovei "Lietuvos kinas" priklausantį pastatą J.Basanavičiaus gatvėje? Pastatas buvo parduotas ir jame atsirado naktinis klubas "Laukinių vakarų salūnas". O kas paneigs, kad ir dabar nėra siekiama to paties?" – retoriškai klausė nuo 1979 m. kino teatrui "Naglis" vadovavęs V.Aleksandravičius.

Kino teatras "Naglis" taip pat pavaldus bendrovei "Lietuvos kinas", kurios akcijos priklauso valstybei, o jas valdo Kultūros ministerija.

Istoriją, kaip kino teatras "Jaunystė" virto salūnu, mėgino narplioti Specialiųjų tyrimų tarnyba, nes apie tai, kad į privačias rankas už 1,4 mln. litų perėjo valstybei priklausantis pastatas kurorto centre, Kultūros ministerija nieko nežinojo.

"Toje pačioje gatvėje kioskas buvo pardavinėjamas už kelis milijonus, o štai toks pastatas parduotas, galima sakyti, už grašius", – pastebėjo V.Aleksandravičius.

Ministerija apie valstybinio turto pardavimą sužinojo tik iš audito išvadų. Įtarimų sukėlusį sandorį laimino tuometis bendrovės "Lietuvos kinas" vadovas Juozas Koreiva, kuris šiuo metu tebėra tėvystės atostogose.

Ikiteisminis tyrimas dėl šios istorijos vis dar nėra baigtas.

Naujasis įmonės "Lietuvos kinas" vadovas Arūnas Stoškus žurnalistus tikino, kad pirmtako keliais nežada eiti.

17 metų be remonto

"Tuometis "Lietuvos kino" vadovas aiškino, kad pastatą pardavė gelbėdamas bendrovę nuo bankroto. Tačiau iki šiol situacija nepasikeitė. Kino teatras "Naglis" 17 metų nebuvo remontuotas. Vienintelis pliusas po skandalingojo pardavimo buvo tas, kad buvo paremontuoti "Naglio" fasadiniai laiptai. Išleido gal 14 tūkst. litų laiptams sutvarkyti, o už aną kino teatrą gauta buvo 1,4 mln. litų", – stebėjosi V.Aleksandravičius.

Vyras tikino, jog įvairių įmonės "Lietuvos kinas" vadovų pažadai, kad bus skirtas tinkamas dėmesys kinui, išgaravo kaip dūmas.

"Skaitmeninis kinas Palangai neįkandamas, juk kino technologija jau pasikeitusi. Aparatūros mes neturime. Jokių investicijų šiame kino teatre nėra padaryta. Tam, kad pritrauktume žiūrovus, reikia ką nors jiems pasiūlyti", – teigė palangiškis.

Gargždai nušluostė nosį

V.Aleksandravičius prisiminė praėjusį rudenį, kai pavyko kino teatro sezoną pratęsti iki vėlyvo rudens.

"Ką veikti Palangoje, kai šalta ir lyja lietus? Sovietmečiu kurorte veikė 37 kino įrenginiai. Kiekviena sanatorija ar poilsio namai turėjo nedidelę salę, kurioje galima buvo demonstruoti kino juostas. Dabar turime tik vieną kino teatrą. Akivaizdu, kad kultūra niekam nerūpi", – pastebėjo V.Aleksandravičius.

Jo teigimu, Palangai šiais metais gerokai nosį nušluostė Gargždai, kurie sugebėjo atidaryti rekonstruotą kino teatrą "Minija".

"Visus nustebino, kad rajono miestelyje atvėrė duris toks modernus kino teatras. O pagrindiniame šalies kurorte kinas yra uždaromas", – stebėjosi V.Aleksandravičius.

Šokiravo atleidimo lapeliai

V.Aleksandravičius prisipažįsta, kad oficialaus paaiškinimo, koks likimas laukia "Naglio" ir Klaipėdoje esančio "Jūratės ir Kastyčio" kino teatrų, jis nežino.

Šie du teatrai, kaip ir patalpos Dubysos gatvėje uostamiestyje, priklauso įmonei "Lietuvos kinas".

"Aš pats gavau atleidimo lapelį. Žinau tik tiek, kad esą vyksta reorganizacija. Tačiau įsakymo ar dokumento apie tai nemačiau. Vasario 26 dieną gavau perėmimo–perdavimo aktą, kurį pasirašo įmonė "Pastatų ūko priežiūra", – pasakojo palangiškis.

V.Aleksandravičiaus teigimu, ši privati įmonė savo akte nurodė atiduoti pastatų raktus.

"Tačiau aš raštiško įgaliojimo perduoti valstybės turto raktus į privačias rankas negavau. Tik telefonu man buvo pasakyta atiduoti raktus. O kas atsakys už vidaus turtą ir techniką?" – klausė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką nutylėjo žurnalistė

Ką nutylėjo žurnalistė portretas
http://lzinios.lt/lzinios/Gimtasis-krastas/klaipeda-gelbes-palangos-kina/198045

Nostalgija

Nostalgija portretas
šiurpina Palangos mentalitetas naikinti, bet ne gaivinti.Šis teatras turėtų būti restauruojamas vien dėl to kad jis-Istorija..Dabar kažas ,,padėjo akį" ant neblogos vietos ir tikriausia atidarys koki šudniekiu turgu, iškilmingai vadinamą ,,pasažu"ar eiline knaipe-šėryklą

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių