Quantcast

Žiema ateis po viduržiemio

Po gana ramaus oro šį savaitgalį, Klaipėdoje laukiama itin audringos kitos savaitės pradžios, kurią vainikuos stiprus vėjas, gausūs krituliai ir teigiama oro temperatūra. Anot sinoptikų, žiema į pajūrį ateis po viduržiemio.

Šiandien pūs 7–12 m/s šiaurės vakarų, vakarų vėjai. Sekmadienį vėjas kiek nurims. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kritulių nebus. Oro temperatūra naktį sieks nuo nulio iki 2 laipsnių šilumos, dieną bus 0–3 laipsniai.

Sekmadienio naktį vėjas pasisuks iš pietvakarių ir kiek susilpnės, kris nedidelis sniegas. Kritulių sulauksime ir sekmadienio dieną. Temperatūra sekmadienio naktį bus apie nulį, dieną – 1–3 laipsniai šilumos.

Pirmadienio naktį vėjas išliks toks pat, o dieną jau pasisuks iš šiaurės vakarų ir gerokai sustiprės, gūsiais sieks 20–25 m/s. Toks vėjas išliks ir pirmadienio dieną. Kils pūga, nors oro temperatūra laikysis apie 1–3 laipsnius šilumos.

Antradienį vėjas kiek susilpnės, bet vis tiek išliks labai gūsingas ir sieks 15–20 m/s, naktį prasidės krituliai, dieną jų taip pat sulauksime, temperatūra dieną sieks apie nulį laipsnių.

Trečiadienio naktį vėjas dar išliks stiprokas, pūs 15 m/s greičiu, dieną ims silpti. Iš antradienio į trečiadienio naktį laukiama itin smarkaus lietaus. Oro temperatūra bus apie nulį, dieną 2–4 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį vėl stiprės vakarų ir pietvakarių vėjas, pūsiantis 15–20 m/s greičiu, dieną jis pasisuks iš vakarų ir šiaurės vakarų, išliks gūsingas. Tiek dieną, tiek naktį laukiama kritulių, temperatūra bus teigiama, dieną – 2–4 laipsniai aukščiau nulio. Panašus oras prognozuojamas ir kitą penktadienį.

Tikroji žiema į pajūrį turėtų ateiti kitą šeštadienį, sausio 19-ąją, naktimis tada atšals iki septynių laipsnių, dienomis termometro stulpelis rodys 3 laipsnius žemiau nulio.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių