Quantcast

Ženklų schemą derino policija

Netylant diskusijoms dėl kelio ženklų Klaipėdos universiteto teritorijoje, įstaigos atstovai pabrėžė, kad schema yra suderinta su policija. Taip pat dar kartą akcentuota, kad pro miestelį besidriekianti arterija uždaryta laikinai.

Ar Klaipėdos universiteto teritorijoje kelio ženklai įrengti tinkamai, o jų schema suderinta, savivaldybės administracijos specialistams pavedė išsiaiškinti Saugaus eismo komisija. Pastarojo jos posėdžio metu klausimų taip pat kilo, ar įstaiga gatvę iš vienos pusės užvėrė teisėtai.

Šiuos klausimus kėlė komisijos narė, miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Diskusijos dėl kelio ženklų Klaipėdos universiteto teritorijoje įsiplieskė, kai prieš beveik dvi savaites už mašinų stovėjimą neleistinoje vietoje nubausti dalyvavusieji laivą "Prezidentas Smetona" tyrusių mokslininkų sutikimo ceremonijoje.

Surašyta dešimt protokolų. Pažeidėjų sąraše – aukšti pareigūnai, ir karo policijos, ir ministerijos atstovai. Į šį sąrašą pakliuvo ir J.Simonavičiūtė.

Vicemerė pabrėžė nemananti, kad visi svečiai, kurie lankėsi ceremonijoje, piktybiškai pažeidė taisykles.

Daugiausia abejonių vicemerei sukėlė stovėti draudžiantis ženklas, nukreiptas į Manto gatvę ties sankryža su Pušyno gatve, nors čia įvažos į teritoriją nėra. Iš tos pusės ji užtverta stulpeliais.

Klaipėdos universiteto kancleris Evaldas Lukauskas pabrėžė, kad kelio ženklų išdėstymo schema pro universiteto teritoriją besidriekiančioje gatvėje suderinta su policija. Tai padaryta sausio pabaigoje.

"Schemoje numatyta, kur ir koks ženklas turi stovėti. Mes ja vadovaujamės. Nieko negalime nuspręsti ar savivaliauti. Patys automobilius paliekame prekybos centro aikštelėje, o po miestelį vaikštome pėsčiomis", – tvirtino kancleris.

E.Lukauskas pabrėžė, kad minėta nedidelė arterija uždaryta laikinai.

"Pernai apie tai kalbėjome su savivaldybės atstovais. Atkreipėme dėmesį, kad teritorijoje tebevyksta darbai – statomas Jūrinio slėnio mokslinių laboratorijų pastatas, važinėja sunkiasvorės transporto priemonės. Gatvelė – siaura, prasilenkti automobiliams sudėtinga. Tad palikome ją uždarytą, kad nesusidarytų spūsčių. Kai darbai baigsis, atversime", – tvirtino kancleris.

Anot E.Lukausko, gal dabar stovėti draudžiantis ženklas, esantis prieš Manto ir Parko gatvių sankryžą, atrodo nereikalingas, tačiau, atidarius gatvę, jis bus būtinas.

"Negi dabar įrengsime ir vėl išmontuosime kelio ženklus?" – klausė kancleris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilzė

Ilzė portretas
Galėtų atidaryti tą gatvę. Juk ta sunkioji technika važinėjasi gan retai. Tikrai netrukdytų. O kai kam labai neblogas kampas nusikerta.

ss

ss portretas
pastate gatve ir 5 metus atidaryti nesugeba.. lox
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių