Quantcast

„Vilties bėgime“ dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius

  • Teksto dydis:

Gegužės 15 d. įvyks 9-asis, kasmet pranciškonų vienuolių organizuojamas „Vilties bėgimas“. Tikimasi, kad jame dalyvaus apie 8000 dalyvių iš visos Lietuvos, taip pat bėgs Rio de Žaneiro olimpiečiai Remigijus Kančys ir Diana Lobačevskė bei kiti gerai žinomi sportininkai: Justinas Beržanskis, Renalda Kergytė, Živilė Balčiūnaitė, ir Vaida Žūsinaitė.

Pranciškonų provincijolas brolis Algirdas Malakauskis tikisi, kad tokių renginių Lietuvoje bus vis daugiau, o dalyvių skaičius nuolat didės. „Vilties bėgimas“ yra puiki iniciatyva, atspindinti ordino misiją, kuri ir patiems pranciškonams suteikia progą atsigręžti į savo pašaukimą sekti ordino įkūrėjo Šv. Pranciškaus pėdomis.

„Norime iš tiesų būti mažaisiais broliais, stoti šalia tų, kurie dažnai lieka nepastebėti ar netgi atstumti. Todėl ir šiandien, kai vėžiu sergančių vis daugėja, broliai pranciškonai stengiasi skatinti sveiką gyvenimo būdą, drąsinti ligonius, ir suteikti vilties, kad Dievas nenusisuko, o priešingai – tiesia jiems ranką bėdoje“, – sakė brolis A. Malakauskis.

Pasak „Vilties bėgimo“ sumanytojo brolio Benedikto Jurčio, prasidėjus registracijai, rinkosi daugybė moksleivių, mokytojų. Ypač pažymėtina, kad gausiai dalyvaus ir gydymo įstaigų darbuotojai.

„Be galo džiaugiamės matydami, kad ir jauni, ir vyresni nėra abejingi ir savo bėgimu, savo gyvybingumu palaiko ir ragina nepasiduoti tuos, kurie serga onkologinėmis ligomis. Šiemet bėgimo diena taps įsimintina organizatoriams, savanoriams, bėgikams ir žiūrovams – visiems, kurie ryšis dalyvauti „Vilties bėgime“. Paruošėme gražių staigmenų. Sulauksime ir garbingų svečių iš Lietuvos vyriausybės bei miesto savivaldybės. Jie taip pat ketina stoti prie starto linijos“, – sakė brolis B. Jurčys.

Renginį „Vilties bėgimas“ globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Atidaryme dalyvaus ir Klaipėdos miesto Meras Vytautas Grubliauskas, o startą duos LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Šiemet bėgti registravosi jau apie 5000 dalyvių. Registruotis ir dalyvio paketus atsiimti galima Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos manieže, Taikos pr. 54, Klaipėdoje iki šeštadienio vakaro, 19 valandos bei sekmadienį prieš patį renginį starto vietose. Organizatoriai tikisi, kad dalyvių skaičius gali išaugti iki 8000.

„Vilties bėgimo“ idėja kilo 2008 metais, kai broliai pranciškonai nusprendė pradėti įgyvendinti jau seniai puoselėtą projektą – Klaipėdoje įkurti Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir pagalbos centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienuolis

vienuolis portretas
Dabar Benediktas Jurčy galės nusipirkti naują džipą. Bo senasis jau atsibodo.

nusivylusi

nusivylusi portretas
Pritariu. Tokio starto mokesčio dar niekad nebuvo.

Nusivylęs.

Nusivylęs. portretas
Šis renginys tapo - Visiška Komercija!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių