Quantcast

Vietoj namo – aferų tvaikas?

Būstą norėjusi įsigyti klaipėdiečių pora pateko į nepavydėtiną situaciją. Paaiškėjo, kad statytojas preliminarias pirkimo sutartis buvo sudaręs su keliais pirkėjais, o statomą namą su sklypu pardavė visai kitiems žmonėms, nors pradinį įnašą pora ir buvo sumokėjusi.

Suokė apie kaimynystę

Šeimą sukūręs trisdešimtmetis klaipėdietis Tomas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) su žmona apie namo statybas pradėjo svajoti dar prieš metus.

Radęs nekilnojamojo turto brokerį ir sužinojęs, kad Klaipėdos rajone yra parduodamas sklypas, Tomas susitiko su pardavėju.

Paaiškėjo, kad pardavėjas Ž.S. yra įkūręs statybų bendrovę ir ji gali pastatyti namą.

"Po vestuvių žmona labai norėjo gyventi name, nes mūsų būstas daugiabutyje darėsi ankštas. Kai pradėjome internete dairytis įvairių pasiūlymų, apsisprendėme, kad šis variantas mums bus tinkamiausias. Sklypo, kuriame bus pastatytas visas namas, kaina mus tenkino. Tuo metu suma neatrodė labai maža. Tokia buvo nekilnojamojo turto rinka. Pirmą kartą susitikus su pardavėju, šis paaiškino, kad jam Ginduliuose priklauso trys sklypai. Viename stovi jo namas, o šalia esančius du jis parduoda. Ž.S. nuo pat pirmųjų susitikimų ėmė labai gražiai kalbėti apie kaimynystę, esą kokie būtume šaunūs draugai, nes jis nenori, kad šalia jo šeimos gyventų bet kokie kaimynai", – pasakojo Tomas.

Spaudė pasirašyti keisti sutartį

Po derybų vyrai susitarė, kad sklypas su jame pastatytu namu kainuos 95 tūkst. eurų.

Pardavėjas paprašė Tomo, kad šis duotų 10 tūkst. eurų pradinį įnašą.

Gavęs grynaisiais visą sutartą sumą, Ž.S. su pirkėju pasirašė pinigų gavimo raštelį.

"Pirmą kartą gyvenime atlikau tokius sandorius, neturėjau patirties. Numatytą dieną susitikome, pasirašėme sutartį, padaviau pirmą įmoką. Sutarėme, kad likusius pinigus pervesiu vėliau. Visą pinigų sumą pervesiu tada, kai bus įvykdytos sutarties sąlygos. Jo įmonė turėjo pastatyti bent 40 proc. namo, o tada jau galėjau kreiptis į banką paskolos dėl tolimesnių statybų finansavimo", – prisiminė vyras.

Klaipėdietis pirmąsias abejones dėl įvykusio sandorio pajuto tada, kai Ž.S. paprašė, jog namo pirkimo sutartyje būtų sumažinta netesybų suma.

Nutraukus sutartį, pirkėjas būtų turėjęs sumokėti 5 tūkst., o pardavėjas 40 tūkst. eurų.

"Jis įkyriai skambino kiekvieną dieną, prašė manęs suvienodinti netesybų sąlygas. Prigalvodavo tokių istorijų, jog dabar, kai jau viskas pasibaigė, manau, kad jis yra geras aktorius", – pastebėjo Tomas.

Vis dėlto vyrai sutarė, kad, vienai šalių nutraukus sutartį, tektų sumokėti 5 tūkst. eurų.

Banke – pribloškiama žinia

Tomas su žmona nuolat lankėsi sklype ir apžiūrėdavo statomą namą. Jiems buvo teigiama, kad viskas vyksta pagal grafiką, terminai nepažeidžiami.

Artėjo metas oficialiai kreiptis į banką paskolos, tačiau prieš tai reikėjo susitvarkyti dokumentus, atlikti turto vertinimą.

"Rodos, reikalai buvo pajudėję, su žmona laukėme, kada galėsime kreiptis į banką. Bet iš pardavėjo vis gaudavome neigiamą atsakymą. Tai trūksta dokumentų, tai jis siūlo savo turto vertintoją, tai kažkas suserga, neatvyksta. Kilo įtarimas, kad specialiai vilkinamas laikas. Tik nebuvo aišku, dėl kokios priežasties. Sutarties terminui artėjant prie pabaigos, mes susiradome nepriklausomą turto vertintoją – tuo metu jau buvo pastatyta 40 proc. namo. Gavęs reikiamus dokumentus, patraukiau į banką. Tačiau čia išgirsta informacija mane visiškai pribloškė, taip ir likau išsižiojęs. Pasirodo, namas jau buvo parduotas kitam žmogui. Visi Ž.S. iki tol naudoti telefonai nuo šio momento buvo išjungti. Niekaip nepavykdavo susisiekti, jis neatsakydavo į elektroninius laiškus. Tada supratau, kad vyksta kažkokie negeri dalykai", – atviravo vyras.

Griebėsi Dievo vardo

Klaipėdietis, pasitaręs su advokatu, nusprendė nedelsiant kreiptis į antstolį.

Laiku supratęs situacijos svarbą ir gavęs reikiamą teisinę informaciją, vyras džiaugėsi, kad antstoliui pavyko užblokuoti visas Ž.S. banko sąskaitas ir areštuoti turtą.

"Paaiškėjo, kad antstolis laiku spėjo padaryti savo darbą. Namas jau buvo parduotas kitam asmeniui, tik nebuvo įvykusi pinigų pervedimo operacija. Sužinojęs apie areštuotą turtą, pardavėjas ėmė nepaliaujamai skambinėti, prisiekinėti Dievu, atsiprašinėti. Sakė padarysiąs bet ką, kad tik būtų atblokuotos jo banko sąskaitos. Aš su juo daugiau nebendravau, viską sprendėme tik elektroniniais laiškais ir tik per advokatą, kuris man patarė nepasiduoti jo švelniems žodžiams bei gailestingoms istorijoms", – kalbėjo Tomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, gal kas gali parašyti kokį komentarą - atsiliepimą apie statytoją Arūną Bartkų

Nukentejes nuo jo

Nukentejes nuo jo portretas
Sveiki, susisiekime visi kad nuo jo nukentejo. Ir metames i viena byla.

A

A portretas
Klaidos yra daromos ir dabar. “Gintaro namai” kvartale zmones baigia plaukus nusirauti, gerai kad eina pas advokatu ir kreipsiasi i teismus. Gal viena karta pasibaigs jo aferos.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių