Quantcast

Vietoj krepšinio kamuolio – rakandai

Prie konteinerių paliekamos stambiosios atliekos tampa ir vaikų žaislais. Padaužos rakandus išnešioja po kiemą ir teršia aplinką. Lentomis jie nuklojo krepšinio aikštelę Kretingos gatvėje.

Šiaurinėje miesto dalyje gyvenanti klaipėdietė vieną vakarą žvilgtelėjusi per langą pasipiktino. Moteris matė, kaip po langais esančioje krepšinio aikštelėje vaikai niokojo atsineštus senus baldus.

„Maždaug 10 metų berniukai šokinėjo ant kažkokių medinių stalčių, dviračiais važinėta ant lentų. Buvo ne tik pikta, jog priteršė krepšinio aikštelę, bet ir baisu, kad nesusižeistų“, – tvirtino klaipėdietė.

Moterį nustebino ne tik vaikų elgesys, bet ir šalia stovintys suaugusieji, kurie berniukų nesudrausmino.

Pasak gyventojos, kai vaikai niokojo baldus, šalia būriavosi moterys. Jos atidžiai tyrinėjo kažkurios šunį. Moterys matė, bet siautėjantiems vaikams nepasakė nė žodžio.

„Toks abejingumas tikrai keistas“, – piktinosi klaipėdietė.

Klaipėdietė nematė, iš kur vaikai atsitempė senus baldus, tačiau spėjo, kad rado prie konteinerių. Matyt, kažkas čia juos sukrovė, nors tai daryti draudžiama.

„Vaikai rado ir sugalvojo patys įsirengti atrakcionus. Negali jų kaltinti. Būdami vaikai, patys visko prisigalvodavome“, – tvirtino moteris.

Išėjus vaikams, anot gyventojos, krepšinio aikštelėje liko krūva apgadintų lentų.

„Dabar valytojos turės jas rinkti. Atrodo, kad joms darbo maža. Gaila, kad taip teršiama aplinka“, – kiemsargius užjautė gyventoja.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad dalis žmonių vis dar palieka didžiąsias atliekas prie buitinių atliekų konteinerių. Tai matoma patikrinimų metu.

„Rodos, dažnai skelbiama, kad reikia gabenti į tam skirtas aikšteles, atvežamas ir specialus konteineris. Juk tokį konteinerį galima net patiems užsisakyti, jei daugiau rakandų prisikaupė. Tačiau kai kuriems tai nė motais. Tada atliekas ištampo vaikai, benamiai ir priteršiamas kiemas“, – teigė vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, jei viskas vyko daugiabučio namo teritorijoje, aikštelę teks kuopti kiemsargiams. Pagal nustatytą tvarką kiemai turi būti tvarkomi mažiausiai tris kartus per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mačiau

Mačiau portretas
šį vaizdelį ir aš. Vasarą tėvai vaikams labai daug leidžia, o kai taip išdykaudami susižeis, bus kažkas kitas kaltas. Vaikai gadina ne tik senus baldus, bet ir inventorių - supynes, laužo daužo kas tik papuola. Tėvams tai ne motais...

Taip

Taip portretas
Rašome, kad tik rašyti...

mmm

mmm portretas
Apie ką straipsnis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių