Quantcast

Vienintelis dalyvis reikalavimus atitiko

Daugiafunkcį sveikatingumo centrą valdyti pasiūliusi įmonė atitiko išankstinės atrankos kriterijus – turi reikiamą kvalifikaciją, tinkami ir techniniai, ekonominiai bei kiti kriterijai.

Vienintelio konkurso dalyvio bus prašoma pateikti savo pasiūlymą. Jame turi būti nurodyta, kiek savivaldybė turėtų mokėti už naudojimąsi baseinu.

Numatoma, kad savivaldybė iš baseino koncesininko ugdymo procesui pirks ne mažiau nei 65 proc. paslaugų. Tad tai yra vienas vertinimo kriterijų. Dalyvis turės pateikti ir verslo planą.

Nors konkurse, kurio metu renkamas naujo miesto baseino koncesininkas, sulaukta tik vieno pasiūlymo, kas jį pateikė, kol kas neatskleidžiama.

„Dar negalime pasakyti, nes to neleidžia procedūros. Pirmiausia turime sulaukti išsamaus dalyvio pasiūlymo. Tai svarbiausias dokumentas, kuriame bus nurodyta paslaugos kaina, savivaldybės įsipareigojimai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simonaitis.

Tačiau neatmetama, kad šio konkurso metu daugiafunkcio sveikatingumo centro koncesininkas gali būti ir neišrinktas. Pabrėžiama, kad niekas neįpareigoja savivaldybės pasirašyti koncesijos sutarties su vieninteliu konkurso dalyviu, jei siūlomos kainos netenkins, bus nenaudingos.

Jau anksčiau skelbta, kad išsamiam pasiūlymui parengti bus duota pora savaičių. Tada jis bus vertinamas, o prireikus vyks derybos.

Numatoma, kad daugiafunkcis sveikatingumo centras koncesininkui bus perleistas 15 metų. Konkursą laimėjusi bendrovė turės įkurti atskirą įmonę, kuri valdytų objektą.

Naujo baseino su sveikatingumo centru statybas planuojama baigti gruodį. Jau atlikti du trečdaliai darbų. Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 15,823 mln. eurų.

Įvertinus rinką, skaičiuota, kad Lietuvoje yra 15 įmonių, kurios atitiko baseino koncesininko konkurso sąlygas ir jame galėjo dalyvauti. Stebėtasi, kad sulaukta tokio mažo susidomėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ops

ops portretas
O kodėl pastato sienos pilkos, kai projekte buvo ruda?

blogai

blogai portretas
vadinasi savivaldybė dirba blogai, nėra suinteresuota konkurencijos buvimu ir nauda Klaipėdai, normalus verslas ieškotų koncesininko ir už Lietuvos ribų.

AJ

AJ portretas
Ooooo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių