Quantcast

Vestuvių planuotojoms prasto oro nebūna

Vienai gražiausių gyvenimo švenčių besiruošiantys jaunavedžiai vis dažniau šio įvykio rūpesčius patiki profesionalams. Ir nors daugeliui tuoktuvių pikas asocijuojasi su vasara, vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos "Prestige Idea" įkūrėjos Kristina Pakalniškytė ir Kristina Benetienė galėtų patvirtinti, kad šiai veiklai itin tiktų populiarus posakis, kad roges reikėtų ruošti vasarą, o ratais pasirūpinti žiemą.

Vienai gražiausių gyvenimo švenčių besiruošiantys jaunavedžiai vis dažniau šio įvykio rūpesčius patiki profesionalams. Ir nors daugeliui tuoktuvių pikas asocijuojasi su vasara, vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos "Prestige Idea" įkūrėjos Kristina Pakalniškytė ir Kristina Benetienė galėtų patvirtinti, kad šiai veiklai itin tiktų populiarus posakis, kad roges reikėtų ruošti vasarą, o ratais pasirūpinti žiemą.

It meilės istorija

Gausybę įsimintinų švenčių jauniesiems surengusios klaipėdietės kaip niekas kitas žino, kad įspūdingas rezultatas vainikuoja ne vieno mėnesio, o kartais – ir ištisų metų pasiruošimo darbus.

Kaip "sutilpti" į vestuvėms skirtą biudžetą, kokią temą pasirinkti, kokiomis vaišėmis ir pramogomis nustebinti puotos dalyvius – tai tik menka dalis klausimų, kuriuos kartu su jaunavedžių pora sprendžia kūrybinis klaipėdiečių tandemas.

Anot pašnekovių, kiekvienas atvejis – savitas, individualus ir pažeria didesnių ar mažesnių iššūkių. Tad nuolat naujų idėjų paieškomis gyvenančios vestuvių planuotojos ir kitiems pataria ne aklai vaikytis madingų tendencijų, o kurti savitą stilių.

– Kaip gimė idėja imtis vestuvių planavimo verslo?

– K.Pakalniškytė: Pradėjome nuo įvairių švenčių organizavimo. Mintis apie vestuvių planavimą atėjo savaime. Juk vestuvės, jų planavimas – lyg kaskart iš naujo parašyta meilės istorija, kur viskas svarbu – nuo pirmo iki paskutinio atodūsio... Šiandien džiaugiamės, kad meilės istorijų kupinas knygas kuriame kartu su jaunavedžiais neseniai duris atvėrusioje erdvėje – "Prestige Idea" studijoje.

– Kam patikėjote organizuoti savo pačių vestuves?

– K.Benetienė: Su vyru tuokėmės dar tada, kai apie vestuvių planuotojas žinojome tik iš kino filmų, tad savo vestuvėmis sėkmingai rūpinausi savarankiškai.

Gero tono ženklai

– Turbūt nepaneigsite, jog vestuvių planavime egzistuoja tam tikros mados. Kas jas diktuoja? Ir kokios tendencijos šiuo metu vyrauja?

– K.Benetienė: Vestuvės – viena gražiausių asmeninių švenčių. Todėl labai svarbu, kad jaunavedžiai pirmiausia patys žinotų ir apsispręstų, apie kokią šventę svajoja.
Šiandien labai daug informacijos pateikiama internete, tačiau siūlomų idėjų gausa įtraukia taip, kad savarankiškai tampa sunku apsispręsti – norisi visko ir iš karto.

– K.Pakalniškytė: Nereikėtų aklai vaikytis mados. Visada rekomenduojame pirmiausia atkreipti dėmesį į savo namų aplinką, aprangos stilių, pomėgius, planuojamos šventės metų laiką. Priešingu atveju gali atsitikti taip, kad internete, žurnaluose ar draugų įvardytos madingos vestuvių tendencijos jūsų svarbiausios gyvenime šventės metu jums kels vien erzulį ir diskomfortą.

Apie šiais metais artėjančio vestuvių sezono vyrausiančias tendencijas galime pasakyti, kad karaliaus vadinamoji vandenyno spalva: melsvas akvamarinas, pasteliniai ir švelnūs tonai. Nevertėtų pamiršti neįkyrios ir kontrastą sustiprinančios pilkos spalvos.

Rekomenduojame rinktis romantiškas gėles, vietoje aukso ir sidabro – dekoravimą variu, kokybišką ir paprastą maistą. Svarbiausia visada prisiminti, kad gero tono ženklas – estetika, grožis ir išskirtinė emocija.

Į užsienį – naujų įspūdžių

– Kokius norus dažniausia įvardija jaunieji?

– K.Benetienė: Kiekviena pora svajoja apie gražią, išskirtinę, nepakartojamą ir įsimintiną šventę. Jaunavedžių norai ir poreikiai skiriasi, priklausomai nuo pasirinktos vestuvių tematikos, idėjos. Jei norai yra logiški, padedame įgyvendinti bet kurį jų.

– Dirbate ne vienerius metus, tad jus turbūt būtų sudėtinga kuo nors nustebinti. Vis dėlto su kokiais didžiausiais iššūkiais yra tekę susidurti?

– K.Benetienė: Didžiausias iššūkis kiekvienais metais – tai vestuvės po atviru dangumi. Vietas jaunavedžiai renkasi skirtingas, bet dangus – vienas ir tas pats, dėl mūsų permainingų orų nepatikimas ir kaskart pažeriantis neplanuotų siurprizų.

– Ar populiarėja vestuvės užsienyje? Kokiose svečiose šalyse teko jas organizuoti?

– K.Pakalniškytė: Vyrauja dvi tendencijos: vienos poros svečiose šalyse tuokiasi, ieškodamos naujų įspūdžių ir norėdamos praleisti medaus mėnesį egzotiškoje aplinkoje. Tačiau įvertinus visus pliusus ir minusus, tolimųjų maršrutų atsisakoma, teikiant pirmenybę Europos valstybėse užtikrinamai paslaugų kokybei. Kitos poros tuokiasi užsienyje todėl, kad vienas jaunavedžių – kitos šalies pilietis ar pilietė.

Mes savo poras šiais metais lydėsime į Ispaniją ir Pietų Italiją.

Svarbu susidėlioti prioritetus

– Ar įmanoma šventę suplanuoti taip, kad viskas eitųsi lyg per sviestą – juk proceso sėkmė priklauso ne tik nuo jūsų, bet ir daugelio kitų žmonių?

– K.Benetienė: Šventės sėkmė labiausiai priklauso nuo vestuvių planuotojų. Juk būtent savo srities patyrę profesionalai geriausiai žino, suvokia situaciją, įgyvendina suplanuotų veiksmų sklandžią eigą, kontrolę, esant nenumatytoms aplinkybėms gali pasiūlyti operatyvius ir teisingus sprendimus.

– K.Pakalniškytė: O pats svarbiausias momentas planuojant vestuves – glaudus, draugiškas, patikimas ir abipusis kontaktas su jaunavedžių pora. Neretai praverčia ir psichologijos žinios, užtikrinančios planuotų veiksmų sėkmingą eigą.

– Kas "suvalgo" didžiausią vestuvių puotos biudžeto dalį?

– K.Benetienė: Pasirinkta šventės vieta ir puotos svečiams skirtos vaišės. Visada rekomenduojame vestuvių biudžeto sudarymą pradėti dėlioti tik po to, kai jaunavedžiai apsisprendė, kur nori tuoktis.

– Kaip manote, ar racionalu tuoktuvių puotai imti vartojamąjį kreditą?

– K.Pakalniškytė: Vartojamasis kreditas vestuvėms – tikrai prasta investicija. Būtina suplanuoti biudžetą, kiek galima ir norima išleisti. Susidėliokite prioritetus, apsispręskite kurios paslaugos jums yra svarbiausios ir joms skirkite didžiausią biudžeto dalį.

Rekordais nemanipuliuoja

– Gal prisimintumėte rekordines vestuves investicijų bei ceremonijos organizavimo trukmės požiūriu?

– K.Benetienė: Kasmet turime kelis didelių vestuvių užsakymus. Jų planavimas ir organizavimas nebūtinai tiesiogiai siejasi su rekordiškai dideliais biudžetais, tačiau visada garantuoja didesnį fizinį ir psichologinį krūvį.

– Ar yra dalykų, kurie jus vestuvių ceremonijose sujaudina iki ašarų?

– K.Pakalniškytė: Poros kreipiasi į mus prieš metus, o kartais dar anksčiau. Per tokį ilgą laikotarpį susigyvenu su pora, taigi ceremonijos metu lydėdama nuotaką altoriaus link kartu su ja išgyvenu visą amplitudę emocijų. Tos akimirkos niekada į nieką nekeisčiau!

– O gal teko patirti ir kurioziškų situacijų?

– K.Benetienė: kurioziškų situacijų kupina kiekvieno žmogaus kasdienybėje, o ką jau kalbėti apie vestuvių organizavimą. Tačiau įgyvendinti sumanymus negali sutrukdyti nei sugedęs automobilis, nei netyčia sugriuvęs kelių aukštų šventinis tortas, nei gautos visiškai kitos rūšies gėlės, nei buvo užsakyta.

– Ką patartumėte tiems, kurie ketina organizuoti vestuves savarankiškai?

– K.Pakalniškytė: planuojant savo vestuves, rekomenduojame rinktis vėlesnį ceremonijos laiką – 13–14 valandomis. Pasirinkite vieną ceremoniją – civilinę arba bažnytinę. Jeigu norite tuoktis po atviru dangumi, turėkite planą "B", jei oro sąlygos nebūtų palankios. Nesivaikykite aklai madingomis vadinamų tendencijų – kurkite savitą stilių. Pagalvokite, kas iš jūsų artimiausios aplinkos žmonių pasirūpins visomis mažiausiomis detalėmis vestuvių dieną – tai padaryti patiems bus išties sudėtinga. Ir nepamirškite šypsotis, kai išaus jūsų vestuvių diena!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių