Quantcast

Verslininkus tramdys taisyklėmis

Dėl neišmontuotų lauko kavinių pernai vargę kontrolieriai, šiemet tikisi, kad tokių problemų nekils. Taisyklėse jau numatyta, per kiek laiko privalo būti pašalinti laikini statiniai.

Praėjusiais metais pasibaigus vasaros sezonui, nemaža dalis verslininkų neišmontavo lauko kavinių. Laikini statiniai trukdė valyti miestą.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys vylėsi, kad šiemet tokia situacija nepasikartos, nes buvo pakeistos prekybos viešose vietose taisyklės.

Jose numatyta, kad lauko kavinės turi būti išmontuotos per septynias dienas po leidimo vykdyti veiklą galiojimo pabaigos. Taip pat nurodyta, kad laikini statiniai negali būti pradėti statyti anksčiau nei 14 dienų iki leidimo veiklai galiojimo pradžios.

„Pernai tokių reikalavimų nebuvo. Kilo problemų. Tad pakeitėme taisykles, kad visiems viskas būtų aiškiau“, – tvirtino vedėjas.

Leidimai verslininkams yra išduodami skirtingam laikui: savaitei, mėnesiui, metams. Nuo to priklauso ir rinkliavos dydis.

Viešosios tvarkos skyrius, pasibaigus vasarai, ketina organizuoti patikrinimus, ar verslininkai laikosi naujos tvarkos. Baigus veiklą lauke, privaloma viską sutvarkyti: atstatyti dangą, panaikinti išgręžtas skyles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių