Quantcast

Vasarą – skundai dėl maisto

Šiltuoju metų laiku gyventojų tyko pavojai – netinkamas, sugedęs ar nesilaikant higienos taisyklių pagamintas maistas, produktai. Nuo birželio Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sulaukė daugiau nei septynių dešimčių vartotojų skundų.

Skyrė baudą, ribojo veiklą

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Rima Slaboševičienė informavo, kad nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 14 d. gautas 71 vartotojo skundas, daugiau nei trečdalis – 28 iš jų – buvo pagrįsti.

"Dėl prekybos sulaukta 52 skundų, iš jų pasitvirtino 22, o dėl viešojo maitinimo paslaugų gauta 19 skundų, pasitvirtino šeši", – teigė R.Slaboševičienė.

Įvertinus gyventojų informaciją, pasitvirtino 14 atvejų dėl produktų ir patiekalų kokybės, po keletą – dėl ženklinimo bei higienos pažeidimų, pora – dėl tinkamumo vartoti terminų, po vieną atvejį – dėl produktų saugos, laikymo sąlygų, personalo higienos.

Už šių metų vasarą nustatytus pažeidimus verslininkai jau sulaukė baudų, o kai kuriems teko bent laikinai sustabdyti veiklą.

Anot R.Slaboševičienės, per šią vasarą skirta 14 baudų, kurių suma siekia 745 eurus. Taip pat – trys įspėjimai, vienos įmonės veikla buvo sustabdyta, trijų uždrausta, vienu atveju uždraustas produktų tiekimas į rinką.

Tikrina ir planiškai

Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo gauta mažiau skundų – sulaukta 66 vartotojų pranešimų, iš jų 24 pasitvirtino.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai reaguoja ne tik į gyventojų pateiktą informaciją, bet ir atlieka planinius patikrinimus.

Pasak R.Slaboševičienės, iki rugpjūčio vidurio atliktas 221 planinis patikrinimas, iš jų 76 metu buvo nustatyti 134 pažeidimai.

Už tai atsakingiems asmenims taikytos baudos, įspėjimai, trijų įmonių veikla buvo sustabdyta, vienos uždrausta, produktų tiekimas į rinką keturiais atvejais sustabdytas, devyniais atvejais uždraustas.

Nustatė šiurkščių pažeidimų

Tiesa, kai kurios įmonės trūkumus jau pašalino ir darbą atnaujino.

Inspekcijos atstovės teigimu, iki šiol veiklos sezoninėje lauko kavinėje Svencelėje dar nepradėjo bendrovė "Radžviga".

"Rugpjūčio 4 d. šioje kavinėje atlikus planinį patikrinimą buvo nustatyti šiurkštūs maisto tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimai: nesant sąlygų buvo gaminami sumuštiniai iš smulkintos jautienos, nors leista tik pašildyti sušaldytus pusgaminius, patalpos, įrenginiai – nešvarūs, nebuvo karšto tekančio vandens, nevykdoma savikontrolė, šaldiklyje kartu laikoma smulkinta jautiena su gatavais produktais, darbuotojai dirbo be darbo drabužių", – vardijo inspektorė.

Kavinėje taip pat rasta 29,96 kg maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę ar negalimas jų atsekamumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

del

del portretas
siu pazeidimu, reikia visas maitinimo istaigas tikrinti reguliariai ir nuobaudas skirti tokias, kad dingtu noras verslininkauti. Dabar laukiama kol kazkas pasiskus ir tik tada galbut kazkas pajudins uzpakali ir nuvaziuos patikrinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių