Quantcast

Valdyti baseiną pasisiūlė viena įmonė

Konkursas, kurio metu ieškota koncesininko daugiafunkciam sveikatingumo centrui, nesulaukė susidomėjimo. Gauta vos viena paraiška. Dar nėra aišku, ar šis dalyvis pateks į kitą konkurso etapą.

Laiko buvo pakankamai

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, konkursas, kurio metu ieškota koncesininko baseinui, nustebino. Tikėtasi sulaukti bent trijų paraiškų.

„Kiek susidomėjo, tiek susidomėjimo. Įvertinus Lietuvos rinką, skaičiuota mažiausiai 15 įmonių, kurios atitiko sąlygas ir galėjo dalyvauti konkurse. Pasirengimo metu buvo daugiau suinteresuotųjų. Darėme viską, kad sulauktume kuo daugiau dalyvių“, – tikino vedėjas.

E.Simokaičio teigimu, sunku pasakyti, kodėl susiklostė tokia situacija.

„Gal įmonėms šis objektas pasirodė nepatrauklus, gal suprato, kad nebus pajėgūs jo valdyti. Kai buvo skelbiamos konkurso sąlygos, negavome jokių pastebėjimų, kad kažkas netinka, reikėtų keisti ar patikslinti“, – svarstė vedėjas.

Miesto taryba baseino koncesijos konkurso sąlygas patvirtino rugsėjo 14 d. Konkursas paskelbtas šio mėnesio 20 d., o pasiūlymų laukta iki spalio 6 d.

„Laikas tikrai buvo pakankamas. Juolab kad reikėjo pateikti tik dokumentus, įrodančius, jog dalyvis atitinka išankstinės atrankos kriterijus: turi reikiamą kvalifikaciją, atitinka techninius, ekonominius ir kitus kriterijus. Realiai reikėjo surinkti ir pateikti pažymas iš tam tikrų įstaigų. Specialių dokumentų rengti nereikėjo“, – pažymėjo vedėjas.

Verdiktas – netrukus

Dabar vertinama, ar konkursui pasiūlymą pateikęs dalyvis atitinka išankstinės atrankos kriterijus. Sprendimas turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.

Jei dalyvis atitiks išankstinės atrankos kriterijus, į jį bus kreipiamasi pateikti galutinį pasiūlymą. Jame turi būti nurodyta kaina, kiek savivaldybė turėtų mokėti už naudojimąsi baseinu.

Numatoma, kad savivaldybė ugdymo procesui iš baseino koncesininko pirks ne mažiau nei 65 proc. paslaugų. Tad tai yra vienas vertinimo kriterijų.

Dalyvis kito konkurso etapo metu taip pat turės pateikti verslo planą.

„Kiekvienas kriterijus yra įvertintas balais. Sudėjus juos, išrenkamas geriausias pasiūlymas. Su jį pateikusiu dalyviu vyks derybos dėl koncesijos sutarties sąlygų. Sutarus dėl jų, koncesijos sutarties projektas turi būti pateikiamas Finansų ministerijai, kuri įvertina sutarties finansinę dalį. Gavus išvadą, koncesijos sutartis teikiama tvirtinti miesto tarybai“, – konkurso eigą detaliai paaiškino vedėjas.

Gali tekti ir atsisakyti

E.Simokaitis taip pat pabrėžė, kad niekas neįpareigoja savivaldybės pasirašyti koncesijos sutarties su vieninteliu konkurso dalyviu, jei siūlomos kainos netenkins.

„Negalima pasirašyti sutarčių, jei jos ekonomiškai nenaudingos savivaldybei. Bet kuriuo atveju vertintume pasiūlytas kainas ir kiek jos atitinka mūsų galimybes. Gal savivaldybė apskritai nebus pajėgi pirkti paslaugų už pasiūlytas kainas“, – dėstė vedėjas.

Jei vienintelis konkurso dalyvis atitiks išankstinės atrankos kriterijus, jam bus duota pora savaičių parengti galutinį pasiūlymą.

Numatoma, kad daugiafunkcis sveikatingumo centras koncesininkui bus perleistas 15 metų. Konkursą laimėjusi bendrovė turės įkurti atskirą įmonę, kuri valdytų objektą.

Naujo baseino su sveikatingumo centru statybas planuojama baigti gruodį. Jau atlikti du trečdaliai darbų. Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 15,823 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: baseinasbaseinas Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių