Quantcast

Vairuotojų ginčas dėl ženklo

Sausio 15-osios gatvės gyventojai iškėlė idėją prie vieno prekybos centro eismą draudžiantį ženklą apsukti kita puse. Specialistai tokiam sumanymui nepritaria ir tikina, kad tai įneš painiavos.

Susidarė eilė

Ginčas verda dėl automobilių judėjimo prie vadinamojo prekybos centro „Signalas“, kuriame įsikūrusios elektros ir kompiuterinės įrangos parduotuvėlės. Į jas atvykstantys klaipėdiečiai piktinasi painiu eismo judėjimu automobilių stovėjimo aikštelėje.

Šiuo metu galioja tvarka, kad įvažiuoti į aikštelę galima tik per vieną įvažą, o išvažiuoti reikia per šalia esančią degalinės teritoriją.

„Kol kerti visą aikštelę, tenka kelis kartus sustoti, praleisti įvažiuojančius automobilius. Pats patekau į tokią situaciją, kai nebegalėjau patraukti mašinos atbuline eiga. O tuo metu į aikštelę jau vienas paskui kitą suko du automobiliai. Susidarė spūstis, kažkas puolė spausti signalą“, – pasakojo klaipėdietis Darius.

Vairuotojai nervinasi

Vyras tikino, kad gal ir be reikalo šioje vietoje stypso eismą draudžiantis ženklas „Plyta“.

„Manau, kad įvažiuoti į aikštelę geriau būtų per degalinės teritoriją, o išvažiuoti reikėtų leisti per įvažą, kur dabar eismas draudžiamas“, – nuomonę išsakė klaipėdietis.

Dėl eismo sudėtingumo šioje siauroje automobilių aikštelėje redakcijai skundėsi ir kita vairuotoja.

„Pastebėjau, kad įvažiuojantieji į aikštelę tiesiog užkerta kelią išvažiuojantiesiems, nors pirmenybė turėtų būti jiems. Taip yra dėl to, kad iš lėtėjimo juostos vairuotojai, įsukę į aikštelę, dažnai nebegali pavažiuoti atgal, nes bijo sutrikdyti eismą į autobusų aikštelę įsukantiems autobusams. Išeina painiava ir nereikalingas nervų tampymas“, – skundėsi vairuotoja.

Idėjos nepalaiko

Tačiau policijos pareigūnai mano, kad šiuo metu esanti eismo judėjimo schema šioje vietoje yra pati geriausia. Esą pakeitus ją atsirastų dar didesnių bėdų.

„Įsivaizduokime, kad leidžiame vairuotojams, norintiems sukti į šią aikštelę, įvažiuoti per degalinės teritoriją. Kas atsitiks? Jie turės manevruoti tarp išvažiuojančių automobilių ir užkirs kelią saugiai į gatvę iš degalinės išsukantiems automobiliams“, – aiškino Klaipėdos kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vedėjas Gediminas Kalasūnas.

Iš degalinės į pagrindinę gatvę išvažiuojantys vairuotojai šiuo metu turi saugų išsukimą, o į degalinės kiemą įvažiuojama per kitą įvažą.

„Jei apsuksime šį ženklą į priešingą pusę, tikėtina, kad bėdų tik padaugės. Manyčiau, kad tokiam judėjimui nepritars ir degalinės darbuotojai“, – aiškino specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių