Quantcast

Vainikų nuleidimo į vandenį ceremonijoje dalyvavo ir A. Butkevičius

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivai – priešmininis laivas „Kuršis" bei paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai" su svečiais išplaukė į jūrą, kur dalyvavo per Jūros šventę Klaipėdoje tradicinėje tapusia žuvusiųjų jūroje pagerbimo ir vainikų nuleidimo į vandenį ceremonijoje.

Viename svarbiausių Jūros šventės renginių – vainikų nuleidimo į vandenį ceremonijoje jūroje, laive „Kuršis“ dalyvavo Lietuvos Respublikos premjeras Algirdas Butkevičius. Laivų rikiuotėje iš viso dalyvavo daugiau nei 30 laivų, atstovaujančių įvairioms valstybinėms ir Klaipėdos uosto organizacijoms ir bendrovėms.

Ceremonijos metu iš laivo „Kuršis" į jūrą iškilmingai buvo nuleisti Lietuvos Vyriausybės, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės, Karinių jūrų pajėgų, Klaipėdos miesto savivaldybės, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos bei Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vainikai. Be šalies premjero šioje iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brg. gen. Vilmantas Tamošaitis, Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Arūnas Mockus, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, JAV ambasados Lietuvoje atstovai, Klaipėdos uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus bei Klaipėdos uosto krovos kompanijų vadovai bei kiti garbingi svečiai. Maldą už žuvusius jūroje sukalbėjo Karinių jūrų pajėgų kapelionas kmd. Remigijus Monstvilas.

Ši ceremonija - kasmetinė, viena seniausių ir gražiausių Jūros šventės tradicijų, užgimusių dar 1934 metais organizuojant pirmąsias jūros šventes Klaipėdoje ir į jas pritraukiant kuo platesnę to meto Lietuvos visuomenę. Šioje ceremonijoje kasmet jūroje pagerbiami tie, kurie žuvo jūroje, taip pat ir tie, kurie paaukojo savo gyvenimus garsindami Lietuvą, kurdami jūrinės valstybės pamatus, puoselėdami ir kurdami mūsų šalies jūreivystės istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas normalu

viskas normalu portretas
rinkimai artėja.

paplyvokas

paplyvokas portretas
premjerinis šūdo gabalas būtų ilbai plūduriavęs vandenyje, geriau nei tie ju vainikai... o ta boba, ar ne paksienė? labai jau y kadra lenda, gal šventinto šikpopierio reklama stumia :D juokdariai. greit galės ne vainikus plukdyt, o skraidint vainikus vardan emigravusiu žmonių. debilų kompany.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kažko per dažnai tas Butkevičius važinejasi į Klaipeda,keista???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių