Quantcast

Vaikų laukia NATO karių parengti išbandymai

  • Teksto dydis:

Atsiliepdami į Lietuvos Respublikos Prezidentės akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ kvietimą, Lietuvos ir Nyderlandų kariai, Klaipėdos "Rotary" klubas "Karalienė Luizė" ir Nyderlandų karalystės ambasada pakvietė vaikų namų ir šeimų globotinius į išgyvenimo stovyklą.

Rugpjūčio 23-24 d. Brg. gen. Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose žygeiviai mokysis išgyvenimo gamtoje gudrybių, žais su kariais sportinius žaidimus, bendraus prie laužo. Programą parengė ir vaikus į žygį ves penki Lietuvos kariuomenės ir šeši  Nyderlandų kariai. "Bus nelengva, bet įveikiama. O svarbiausiai – visiems smagu", – sakė žygio koordinatorius vyr. ltn. Matas Radvilavičius.

Dalyvauti išgyvenimo žygyje panoro 17 Klaipėdos vaikų globos namų "Rytas" ir "Smiltelė" auklėtinių bei šeimose augantys paaugliai nuo 14 iki 17 metų, iš jų šešios merginos. Vaikus į žygį lydės globos namų auklėtoja, akcijos iniciatoriai.

"Šis žygis – tai taikos, bendrystės ir atsakomybės pavyzdys. Tai priminimas, kad visi vaikai, kur jie beaugtų, yra svarbūs ir brangūs. Jie mums rūpi. Draugaujame su vaikų globos namų auklėtiniais ne vienerius metus ir tikrai žinome, kad geriausia dovana jiems –  galimybė pažinti, patirtis, kuri praturtina ir sustiprina", – sakė "Karalienės Luizės" prezidentė Jolanta Juškevičienė.

Karius prisijungti prie šios socialinės iniciatyvos pakvietė Nyderlandų karalystės ambasada Lietuvoje.

"Norime, kad šis patyrimas vaikams būtų ne tik smagus nuotykis, bet ir valios ugdymo pamoka, galimybė susipažinti su NATO kariais, plėstų akiratį, stiprintų tikėjimą ir tarpusavio pasitikėjimą, nes netrukus jie taps savo valstybės kūrėjais," – sakė Nyderlandų karalystės ambasadorius Lietuvoje Bertas van der Lingenas.

Ši iniciatyva – Prezidentės inicijuotos kampanijos "Už saugią Lietuvą" dalis. Pasak šalies vadovės, kiekvienas vaikas iš vasaros laukia ko nors nepaprasto – nuotykių, įspūdžių, išbandymų. Tai ypač svarbu sunkumus patiriantiems vaikams – sulauktas dėmesys juos keičia, stiprina, formuoja socialinius įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Skamba kaip kokia NATO iškrypeliu reklamele.

Anonimas

Anonimas portretas
NATO okupantai suvarys tevus i konclagerius, o vaikams jankiu pedofilu vergove. Ja ja litchuju shvaines.

Šaunuolės tos merginos

Šaunuolės tos merginos portretas
Stiprios,žavingos,nebailios
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių