Quantcast

Vaiko pinigai: tėvus ragina suskubti

Klaipėdoje beveik 90 proc. tėvų jau susitvarkė dokumentus, kad gautų vadinamuosius vaiko pinigus. Norėdami neprarasti išmokų už šiuos metus, tėvai skatinami paskubėti pateikti prašymą ne vėliau kaip iki gruodžio 31 d.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vedėjos Ginos Vilimaitienės teigimu, 26,7 tūkst. klaipėdiečių vaikų vaiko pinigai jau pasiekė. Iš viso Klaipėdoje yra 29 tūkst. nepilnamečių.

"Išmoka vaikui gali būti mokama ne daugiau nei už metus nuo prašymo pateikimo. Vadinasi, kuo vėliau tą prašymą tėvai pateiks, tuo daugiau pinigų neteks. Vėliausiai prašymą reikia pateikti iki gruodžio 31-osios, kad gautų pinigus nuo tada, kai ši nuostata įsigaliojo. Didžiąją klaipėdiečių dalį šie pinigai jau pasiekė, tačiau per 2 tūkst. prašymų dėl vaiko pinigų dar nesutvarkyti", – pabrėžė G.Vilimaitienė.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įteisinta universali išmoka vaikui (vaiko pinigai). Išmoka vaikui – 30 eurų – skiriama ir mokama kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniam, jeigu jis mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau nei sukanka 21 metai.

Vaiko pinigus nuo 2019 m. sausio 1 d. siūloma didinti nuo 30 iki 50 eurų už vaiką, o nepasiturinčioms ar gausioms šeimoms su trimis ir daugiau vaikų – mokėti 20 eurų papildomą išmoką už kiekvieną vaiką.

Tuomet vaiko pinigai su papildoma išmoka kiekvienam vaikui iš nepasiturinčių ir gausių šeimų sudarytų po 70 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
kol jaunas,- sėk pasėlio grūdą... ar kaip ten... moterys ir merginos, gimdykit vaikučius...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių