Quantcast

Vaikams – išbandymai uostamiesčio gatvėse

Rugsėjo pradžia vairuojantiems automobilius asocijuojasi su didesnėmis spūstimis gatvėse, gaišatimi prie pėsčiųjų perėjų ir įtampa važinėjant miesto gatvėmis. Mokinių tėvams tai taip pat neramus metas, mat mažieji turės vėl įprasti saugiai pereiti gatves.

Talkins ir karo policininkai

Šiemet rugsėjo 3-iąją prasidėsiantys mokslo metai vėl privers gatvėse pasidarbuoti pareigūnus.

Kaip jau įprasta, jie budės ties pėsčiųjų perėjomis prie mokyklų.

Ruošdamiesi savaitę truksiančiam tokiam budėjimui, uostamiesčio pareigūnai nusprendė sutelkti didesnį dėmesį į tas perėjas, kurios yra arčiausiai mokyklų, ir nebebudėti ten, kur mokymo įstaigų nėra.

Kad šis privalomas budėjimas neparalyžiuotų miesto policininkų darbo, į pagalbą ketinama pasitelkti karo policiją bei šaulius.

Ne vienerius metus taip saugomi mokinukai įpranta prie ramaus ir saugaus ėjimo per šviesoforu reguliuojamas arba tik baltais dryžiais pažymėtas perėjas.

Praėjusių metų praktika parodė, kad mažieji puikiai žino, kaip elgtis einant per dideles gatves, tačiau kiemuose ir nedidelėse gatvelėse jų tyko pavojai.

Penki sužeisti vaikai

Pernai pirmąją rugsėjo savaitę Klaipėdoje moksleiviai nepateko nė į vieną eismo įvykį. Užtat antroji atnešė skausmo ne vienam vaikui.

Rugsėjo 9-ąją Taikos prospekto ir Kauno gatvių sankryžoje esančioje pėsčiųjų perėjoje automobilis kliudė 11 metų mergaitę. Mašina suko į dešinę.

To paties mėnesio 11 d. miesto gatvelėse nukentėjo du vaikai. Pirmasis buvo traumuotas dar prieš pamokas.

Paryžiaus Komunos gatvėje, savo namo kieme, jis išbėgo iš už automobilio galo, tada kita mašina užvažiavo berniukui ant kojos.

Tą pačią dieną po pamokų, apie 15.30 val., Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje autobusas partrenkė devynerių berniuką.

Vaikas ėjo perėja, jam degė žalias šviesoforo signalas, tuo metu autobusas baigė pradėtą manevrą. Berniukas pateko į ligoninę.

Rugsėjo 12 d. Laukininkų gatvės kieme automobiliu buvo užkliudytas aštuonmetis. Sužalojimai nebuvo sunkūs, berniukas buvo gydomas namuose.

Dar vienas nepilnametis pateko į eismo įvykį rugsėjo 13 d. Tąkart dviračiu važiuodamas 14-metis, išsuko į Liepojos gatvę iš įvažos ir pateko po mašinos ratais.

Važinėjama lėčiau

Kai kurie šių įvykių rodo, kad vaikams trūksta atidumo kiemuose. Jie neatsargiai išbėga iš už automobilių.

Tuo pat metu pareigūnai ragina vairuotojus dar atidžiau važiuoti mažomis miesto gatvelėmis, sukti, stebėti judrius vaikus, stoviniuojančius prie gatvių.

Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas džiaugėsi, kad pirmosiomis mokslo metų dienomis gatvėse padaugėjus automobilių vairuotojai važiuoja pastebimai lėčiau nei vasarą ir būna kur kas atidesni.

"Vėliau, kai dienos žymiai sutrumpėja, rytai ir vakarai būna tamsūs, prasideda kitos aktualijos – vairuojantieji sunkiai pastebi tamsiais rūbais vilkinčius pėsčiuosius. Labai daug žmonių partrenkiama perėjose. Todėl visus suaugusiuosius raginame jau dabar pradėti aiškinti vaikams, kad net eidami per perėjas jie apsižvalgytų, įsidėtų telefonus į kišenes ir išsiimtų iš ausų ausines", – priminė G.Kalasūnas.

Kol kas uostamiestyje daugiausia žmonių avarijų metu žūsta ir būna sužalojami būtent pėsčiųjų perėjose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina

Gina portretas
Mano vardas yra Gina Acampora, šiandien aš kalbėjau kaip laimingiausias žmogus visame laukiniame pasaulyje, ir aš pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris išgelbės mano šeimą nuo prastos situacijos, pavadinsiu visą laukinį pasaulį, ir aš taip labai džiaugiuosi galėdama pasakyti, kad mano šeima sugrįžta gerai, nes man prireikė 100 000 eurų paskolos, kad galėčiau pradėti visą gyvenimą dėl savo profesijos, nes aš esu viena mama, su 4 vaikais, o visas pasaulis atrodė, kad jis kabo manęs, kol susitiko su Dievu, išsiuntė paskolą, kuri pakeitė mano gyvenimą ir savo šeimos gyvenimą, Dievas, bijodamas įmonės, Nora Mildred, ji buvo išganytojas Dievas, išsiųstas išgelbėti savo šeimą su 100 000 eurų paskola, kreipkitės į noramildred.loan@hotmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių