Quantcast

Vaikai praskaidrino benamių kasdienybę

Likus dešimt dienų iki Kalėdų, skubama daryti gerus darbus. Neabejingi kitų vargams klaipėdiečiai pasidalijo šilta apranga su nakvynės namų gyventojais. Dvi savaites trukusi akcija sušildys benamius, o kalėdiniai vaikų palinkėjimai įpūs šventinę nuotaiką.

Visuomenės užribyje atsidūrusiems ir neretai gatvėje šąlantiems žmonėms reikalingas visų palaikymas.

Todėl iniciatyvus klaipėdietis miesto tarybos narys Saulius Liekis nuo lapkričio 30 d. ragino miestiečius atnešti kojinių, pirštinių, kepurių, šalikų, šiltų šlepečių.

Prie šio sumanymo įgyvendinimo taip pat prisidėjo Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Kalnupės padalinys ir Klaipėdos nakvynės namai.

"Iš socialinių darbuotojų, savo kolegų dažnai girdžiu, kad prieš rudenį atsiranda didelis poreikis šiltų kojinių, pirštinių, nes neturintys savo namų žmonės kartais gyvena ir gatvėje. Todėl visi šie dalykai greitai sunaudojami", – teigė S.Liekis.

Nakvynės namams tokia parama bus dalijama pirmą kartą.

"Prieš naujus mokslo metus rinkome mokymo prekes socialinės rizikos šeimoms, keletą metų organizuojame drabužių dalijimo akciją, o dabar dar įtraukėme ir benamius. Pora dėžių su daiktais netrukus bus nuvežtos į nakvynės namus", – pasidžiaugė pašnekovas.

Prie šios gražios iniciatyvos prisidėjo ir uostamiesčio mokiniai, kurie vakar bibliotekos Kalnupės padalinyje savo rankomis gamino atvirukus ir rašė palinkėjimus nakvynės namų gyventojams. Pastarieji turėtų nudžiugti kartu su kojinėmis gavę malonią vaiko žinutę.

"Šiltų drabužių, kojinių mums visada reikia. Anksčiau aukodavo ir pavieniai žmonės, mūsų darbuotojai. Dabar prisijungėme prie S.Liekio iniciatyvos, pažiūrėsime kaip seksis. Gal tai pasiteisins ir taps tradicija", – svarstė Klaipėdos nakvynės namų direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Indra Joniuškienė.

Jos žodžiais tariant, prieškalėdiniu laikotarpiu lankytojų su šiltais daiktais įstaiga sulaukia daugiau nei įprastai. Ypač dosnūs būna studentai. Ne tik rūbais, bet ir renginiais, kurie varguoliams praskaidrina kasdienybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko neturiu prieš benamius bei vargšus, bet..

Nieko neturiu prieš benamius bei vargšus, bet.. portretas
Valstybė, vyriausybė ir etc.turi atsiminti benamius o ne eiliniai žmonės.Gaujos didžiulėm sumom vagia iš iždo o tokiem bėdžiam neranda mažiausių sumų.,,Neabejingi kitų vargams klaipėdiečiai" ar studentai stengiasi, o Grybė, Skvernas, finansu ministerija nesuka galvos.Dar išlindę iš TV ekrano ragina aukoti-naglumo viršūnė!..Kaip manote, kiek benamių aprūpintume ir ką nupirktume paėmę pvz.vienos dienos nuostolingo SDT Independen išlaikymo kainą, kuri yra apie 150 000Eu.?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių