Quantcast

Vaikai įsijautė į ugniagesių vaidmenį

Trilapio gatvėje, kur įsikūrusi Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, trečiadienį netilo sirenos. Šv. Florijono – Ugniagesių globėjo dienos išvakarėse vykusi atvirų durų diena sutraukė minias smalsuolių.

Darbų nenutraukė

Nedidelis sujudimas valdybos būstinėje buvo jaučiamas nuo pat ankstaus ryto. Čia atvykę klaipėdiečiai buvo supažindinti su gaisrininko darbo specifika, patys galėjo įsisprausti į kostiumus, pasimatuoti šalmus.

Šiemet ugniagesiai pamaloninti išskirtiniu dėmesiu – atvirų durų renginyje apsilankė net keli šimtai smalsuolių.

Didžiausią įspūdį ši profesija paliko vaikams, kurių dauguma apie gelbėtojo darbą buvo girdėję tik iš savo tėvų pasakojimų, skaitė knygose ar matė per televizorių.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Kastytis Gedminas, atliekantis viršininko pareigas, pasakojo, kad atvirų durų dienos renginiais siekiama supažindinti visuomenę su ugniagesių gelbėtojų darbu bei vykdoma gaisrų prevencija.

"Šįkart viešosiose miesto vietose pristatymų nedarėme, apsiribojome gaisrinės teritorija. Tam skyrėme visą dieną – nuo 9 iki 19 val. Žinoma, gavę iškvietimą gelbėtojai nedelsdami skubėjo į įvykį, tačiau lieka už prevenciją atsakingi darbuotojai. Taip norime populiarinti savo profesiją", – šyptelėjo pašnekovas.

Sužavėjo technika

Renginys suteikė progą įvairaus amžiaus gyventojams – moksleiviams, darželinukams ir jų tėvams susipažinti su Klaipėdos apskrities priešgaisrine gelbėjimo valdyba, jos padaliniais bei tarnybos sąlygomis.

Atvykusiuosius pasitikę pareigūnai pademonstravo turimą techniką, gaisrinę įrangą.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai piliečius konsultavo priešgaisrinės saugos klausimais, atkreipė dėmesį į pagrindines gaisrų ir kitų nelaimių priežastis.

Vaikams buvo pasakojama, kaip svarbu nepanikuoti susidarius ekstremaliai situacijai, kaip apsisaugoti kilus pavojui, palinkėta nesusidurti su šia tarnyba.

Apdovanos ugniagesius

Ekskursija ugniagesių būstinėje mažiesiems tapo tikra atrakcija. Kaip patys sakė, labiausiai vaikams patiko žiūrėti filmukus ar pasėdėti prie milžiniško gelbėtojų keturračio vairo.

Tiesa, gaisro imitacijos šįsyk atsisakyta.

"Ugnies nebus, ji pavojinga. Mums svarbiau, kad vaikai mokėtų nuo jos apsisaugoti. Iki pietų valdyboje jau spėjo apsilankyti šimtas žmonių", – teigė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Mindaugas Lapas.

Atvirų durų diena trečiadienį surengta ne tik Klaipėdoje, bet ir Gargžduose, Kretingoje, Neringoje, Palangoje, Skuode, Šilutėje.

Tikrąją Šv. Florijono dieną, ketvirtadienį, 10 val. Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks minėjimas. Bus aukojamos šv. Mišios už ugniagesius ir apdovanoti nusipelnę Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: Florijono dienaugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras  portretas
Kur tu čia pikti matai zmagau, atsigauk biski.

to: komentatorius

to: komentatorius portretas
iš kur tiek pykčio žmogau, parodyk tada pats savo inventorių su kokiu dirbi? geriau mažiau negatyvo bandyk įžvelgt visur, o ieškok daugiau kuo galėtum pasidžiaugti...

Komentaras

Komentaras  portretas
Dar galėjo šluotas ir greblius parodyti kur lapus nuo placo šluoja :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių