Quantcast

Vaikai domėjosi gelbėtojų darbu

Gelbėtojai toliau mažuosius šviečia apie saugų elgesį prie vandens. Pirmadienį Antrosios Melnragės stotyje apsilankė 50 įvairaus amžiaus vaikų iš sporto stovyklos. Jie ne tik klausė paskaitą, bet ir apžiūrėjo gelbėtojų darbo vietą, techniką.

Renginys tradiciškai vyko dialogo forma. Siekta ne tik vaikams papasakoti apie saugų elgesį prie vandens telkinių, bet išsiaiškinti, ką mažieji žino.

Stovyklautojams pasakota, kaip elgtis prie vandens telkinių, kodėl žmonės skęsta, aiškinta, kaip reikia išplaukti iš duobės, ką daryti, jei matai, kad kažkas pakliuvo į nelaimę jūroje.

Vaikai supažindinti ir su paplūdimiuose kabančių vėliavų reikšmėmis, kitais ženklais. Pabrėžta, kad iki 14 metų jie negali eiti be suaugusiųjų priežiūros į pliažus ir juo labiau maudytis.

Ypač didelio susidomėjimo tarp stovyklautojų sulaukė pasakojimas apie gelbėtojų darbą. Jie galėjo apžiūrėti ir techniką, kitas priemones bei pažvelgti į paplūdimius iš bokštelio.

Uostamiesčio gelbėtojai kasmet organizuoja tokius renginius vaikams.

Pirmadienį uostamiesčio paplūdimiuose buvo pilna žmonių. Jūra buvo rami, švietė saulė. Vieni mėgavosi saulės voniomis, kiti – maudynėmis.

„Žmonės pagaliau sulaukė tikros vasaros“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių