Quantcast

Užpustė Smiltynės paplūdimį

Smiltynės centrinis paplūdimys paskendo smėlio, kurį atnešė jūra, pusnyse. Prižiūrėtojams teks pasidarbuoti iš peties, kol bus atkasti statiniai ir stotis.

Pavasarį ir rudenį smėliu centrinis Smiltynės paplūdimys užnešamas gana dažnai.

"Tai būna vos ne kasdienis mūsų darbas. Vėjas tik papučia nuo jūros, ir užneša. Kadangi nėra aukštų kopų, kaip žemyninės dalies paplūdimiuose, užpustoma gelbėjimo stotis, įvažos", – pasakojo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Prižiūrėtojai jau atkasė gelbėjimo stotį, kelią, vedantį į paplūdimį. Pastarasis ypač reikalingas.

"Minimaliai apsitvarkėme, kad galėtume pravažiuoti, žmonės praeiti, tačiau darbo dar yra daug. Kai statysime visą inventorių, teks padirbėti, bet to mes nesibaiminame", – teigė vadovas.

V.Urbonas tvirtino, kad darbą palengvina turima technika. Nereikia samdyti rangovo, derintis prie jo: "Pamatome, kad yra bėda, ir galime važiuoti, dirbti."

Pasak vadovo, praėjusią savaitę Smiltynės centrinis paplūdimys buvo užpustytas net du kartus – trečiadienį ir penktadienį.

"Vieną dieną apsivalėme ir vėl užvertė. Nesustojantis darbas. Taip ir sukasi. Jei tik vėjas nuo jūros, užpusto. Dažniausiai pavasarį ir rudenį. Vasarą tokie atvejai – reti", – pasakojo direktorius.

Prižiūrėtojai intensyviai ruošiasi sezonui. Dabar daugiausia dėmesio skiriama inventoriui dažyti. Žemyninėje dalyje šie darbai beveik baigti, bus stiprinamos pajėgos Smiltynėje.

"Meteorologai prognozuoja, kad vasaros sezonas prasidės staiga. Kiekvieną pavasarį taip skelbia. Vieną kartą gali pasiteisinti. Kaip ančiukui, kuris vis šaukė, kad skęsta. Šis tris kartus šaukė, kad skęsta, nors taip nebuvo, o ketvirtą, kai iš tikrųjų pakliuvo į bėdą, niekas nepatikėjo. Tad reikia ruoštis. Geriau vėliau pailsėsime", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP portretas
Gamta daro savo darba.Kadangi cia nera aukstu kopu,tai gamta jas ir formuoja.Nekasinetumete,tai jau butu auksta kopa,o jus vis ardot ir ardot,tai kas sukurta gamtos.I tokias naturaliai supustytas smelio kopas miela ziureti.Gal statinius verta butu statyti auksciau arba ant aukstesniu svaju.Tada maziau butu darbo ir akims mieliau.Verkiame,kad jura pasiglemzia smeli,o cia skundziames,kad duoda.Zmogui visada blogai-niekaip neitiksi.

fotografas

fotografas portretas
Bent foto normalių įdėtumėt

Brendzio dezute

Brendzio dezute portretas
Siulau skubiai paruosti projekta del papludymiu maitinimo smeliu ir , Isavinus pinigus, sias nuotraukas rodyti ,kaip padaryta darba
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių