Quantcast

Užmaršuoliams – priminimas apie rinkliavą

Apie prasidėjusį vasaros sezoną ir privalomą mokėjimą už automobilių stovėjimą pajūryje kai kuriems vairuotojams priminė kontrolieriai.

Nuo gegužės 1-osios tradiciškai rinkliavą už automobilių stovėjimą reikia sumokėti paplūdimių prieigose esančiose aikštelėse. Apmokestintos ir visos Melnragės, Girulių gatvės.

Rinkliavą žaliojoje zonoje vasaros sezonu reikia mokėti nuo 10 iki 20 val. kiekvieną dieną.

Atseikėjus 0,30 euro, automobilį galima palikti valandai, o tris eurus – dešimčiai valandų.

Dažnai į šią zoną atvažiuojantys vairuotojai turi galimybę įsigyti automobilių statymo abonementus.

Mokestis už automobilių stovėjimą vasaros sezonu renkamas ir Smiltynėje. Ši teritorija yra priskirta raudonajai zonai, kur tarifas – didžiausias. Už 0,3 euro automobilį galima palikti 20 min., o už 0,9 euro – vienai valandai.

Ilgiau nei šaltuoju metu jis taip pat renkamas Šiaurės (prie Senosios perkėlos) ir Pietų (aikštelė šalia Kruizinių laivų terminalo) raguose. Šiose teritorijose vasaros sezonu mokama nuo 8 iki 22 val. kiekvieną dieną. Čia irgi galioja raudonosios zonos tarifai.

Anot viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Teisės ir administravimo departamento vadovo Juliaus Pauliko, didžioji dalis vairuotojų yra pripratę prie rinkliavos tvarkos ir ją susimoka.

Tačiau pirmąją rinkliavos dieną tradiciškai atsirado ir pažeidėjų, kuriuos teko įspėti – tokių buvo daugiau nei šimtas.

"Pajūrio stovėjimo aikštelės buvo užpildytos apie 80 proc. Didžioji dalis vairuotojų susimokėjo, tačiau pasitaikė ir tokių, kurie paprasčiausiai pamiršo apie sezono bei rinkliavos pradžią", – teigė J.Paulikas.

Pričiupti pažeidėjai gali sumokėti užmaršumo mokestį – už stovėjimą visą dieną. To nepadariusiems vairuotojams gresia bauda nuo 20 iki 40 eurų, o šį administracinį nusižengimą padarius pakartotinai – nuo 40 iki 100 eurų.

Rinkliava už automobilių stovėjimą Smiltynėje ir paplūdimių prieigose renkama iki rugsėjo 15-osios.

"Klaipėdos keleivinis transportas" administruoja rinkliavą už automobilių stovėjimą ir Klaipėdos rajono teritorijoje, Karklėje.

Mokestis šioje zonoje yra toks pats, koks miesto teritorijoje, – valanda kainuoja 0,30 euro. Karklėje už stovėjimą reikia mokėti nuo 8 iki 20 val.

Palangoje rinkliavos už automobilių stovėjimą prasideda dviem savaitėmis vėliau nei Klaipėdoje – gegužės 15 d. ir tęsiasi iki rugsėjo vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai Ritai

Tai Ritai portretas
Ar už proto stoką yra grąžinami pinigai?

Rita

Rita portretas
O kas gražins pinigus tiems kurie dėl info stokos sumoka ir savaitgaliais?

Vilius

Vilius portretas
Žinote ponai kontrolieriai,pirma turėtumėte sudaryti sąlygas tiems automobiliams tinkamai pastatyti o tik tada bausti o ne atvirkščiai.Net ant pačių automatų nėra reikiamos informacijos kokiomis dienomis ir valandomis privalomas mokestis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių