Quantcast

Uždraus sukti į kairę dar vienoje gatvėje

Pagrindinėse miesto arterijose toliau mažinamas vietų, kur galima pasukti į kairę, skaičius. Artimiausiu metu jas planuojama panaikinti Naujojo Sodo gatvės dalyje. Tokiu būdu siekiama užtikrinti didesnį eismo dalyvių saugumą.

Vyrauja tikras chaosas?

Ar naikinti vietas, kur galima pasukti į kairę, miesto centre esančioje Naujojo Sodo gatvėje, svarstė Saugaus eismo komisijos nariai.

„Dalį taškų, kur buvo leidžiama atlikti tokį posūkį, jau panaikinome. Dabar siūloma spręsti dėl kitų. Norintys pasukti į kairę automobilių vairuotojai sustoja viduryje gatvės, trikdo eismą, sudaro spūstis ir kelia pavojų“, – tvirtino Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

Miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas siūlė uždrausti pasukti į kairę iš abiejų pusių ties keliu, vedančiu į S.Dacho progimnaziją.

„Pro šią vietą per dieną einu gal dešimt kartų. Rytinė situacija yra liūdniausia, dieną – truputį geriau, o vakarinio piko metu padėtis vėl tampa sudėtinga. Atvažiuoja automobiliai Naujojo Sodo gatve nuo Manto gatvės pusės, sustoja išleisti vaikučių į mokyklą. Kitiems atrodo, kad čia nesaugu. Įvažiuoja į gatvelę, tada išvažiuoja, bando apsisukti. Kiti rieda nuo Naujosios Uosto gatvės pusės. Suka į kairę. Tikras chaosas. Keista, kad čia nebuvo skaudžių nelaimių“, – dėstė vicemeras.

Pasak A.Šulco, analogiška situacija ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centru, Valstybės saugumo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio pastatu.

„Dėl sustojusių į kairę norinčių pasukti vairuotojų Naujojo Sodo gatvėje susidaro spūstys. Manyčiau, kad reikėtų bent prie įvažos į mokyklą panaikinti leidimą sukti į kairę. Taip pat ir prie saugumo pastato. Leisti tik į Jūros gatvę“, – pabrėžė vicemeras.

Siūlė įrengti „kišenę“

Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas siūlė neskubėti drausti pasukti į kairę, o pirma išanalizuoti, kaip būtų galima organizuoti eismą prie S.Dacho progimnazijos.

„Gal reikėtų įrengti kokią nors „kišenę“, kad tėvai saugiai galėtų išleisti vaikus“, – tvirtino vadovas.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad prie S.Dacho progimnazijos apskritai nėra taip paprasta nukakti.

„Reikia įvertinti, kaip būtų galima organizuoti eismą šioje vietoje, kad žmonėms būtų patogiau. Turėtume į visą šią situaciją pažiūrėti plačiau. Ne tik uždrausti pasukti į kairę“, – teigė vicemerė.

Posėdyje dalyvavę policijos atstovai pasiūlė uždrausti pasukti į kairę iš abiejų pusių Naujojo Sodo gatvėje nuo Jūros iki Puodžių gatvės.

Saugaus eismo komisija tam pritarė, tačiau Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad ši situacija dar bus vertinama. Tik tada bus imamasi veiksmų naikinti taškus, kur galima pasukti į kairę.

Draudimo neatšaukė

Komisija taip pat svarstė uždrausti pasukti į kairę Bijūnų gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje. Šioje vietoje užfiksuoti šeši įvykiai, kurių metu ne tik buvo sužaloti žmonės, bet vienas ir žuvo.

Tačiau įvertinus, kad tokiu atveju gyventojams reikėtų toli apvažiuoti, o sankryžą numatyta atnaujinti, sprendimas atidėtas.

Vienas gyventojas kreipėsi, kad leidimas pasukti į kairę būtų grąžintas Minijos ir Mituvos gatvių sankryžoje. Tai buvo uždrausta lapkritį.

Klaipėdietis aiškino, kad dabar tapo sudėtinga išvažiuoti, nėra normalaus kelio: vienas veda per garažus, antras – per kito namo daugiabučio kiemą.

„Ši gatvelė yra siaura, o dar viduryje kiemo stovi vaikų žaidimų aikštelė. Tai tikrai nėra saugu“, – pabrėžė gyventojas.

Policijos pareigūnai akcentavo, kad kairiniai posūkiai nėra saugūs. Anot jų, tokie neturėtų būti atliekami iš kiemo tipo gatvelių į pagrindines miesto arterijas.

Komisija nepanaikino draudimo sukti į kairę šioje vietoje, tačiau žadėjo dar atidžiau pasidomėti situacija ir įvertinti, ką būtų galima padaryti, kad gyventojams būtų patogiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
Taigi Dacho mokykloje mokosi aplinkinių gatvių vaikai,tai kam juos vežti? O gal vis tik ten mokosi kaimiečiai?

Posūkis

Posūkis portretas
Na ir kas,kad uždraus sukti?Vis tiek kas norės,tas ir toliau suks,spjaudamas į bet kokius draudimus,nes šitame f*****ng kaime eismo taisykles supranta kiekvienas pagal save,o ne taip,kaip iš tikro turi būti.

AK

AK portretas
Privažiavimai iš draudimų neatsiranda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių