Quantcast

Už šilumą – dvi sąskaitos

Dviejų Žolynų gatvės namų gyventojai pakliuvo į keistą situaciją. Už tą pačią paslaugą – šilumos ir karšto vandens sistemos priežiūrą jų reikalaujama susimokėti du kartus. Pastatų administratorius nurodo, kad mokesčius reikia mokėti naujam prižiūrėtojui, o senasis aiškina, kad pagrindinius darbus atlieka jis.

Dviejų Žolynų gatvės namų gyventojai pakliuvo į keistą situaciją. Už tą pačią paslaugą – šilumos ir karšto vandens sistemos priežiūrą jų reikalaujama susimokėti du kartus. Pastatų administratorius nurodo, kad mokesčius reikia mokėti naujam prižiūrėtojui, o senasis aiškina, kad pagrindinius darbus atlieka jis.

Norėjo mokėti mažiau

Žolynų gatvės 35 namo gyventojas menininkas, vienas Parodijų teatro įkūrėjų, aktorius Vytautas Balalis pasakojo, kad daug klausimų kelianti situacija tęsiasi daugiau nei metus.

Pasak klaipėdiečio, viskas prasidėjo, kai gyventojai nusprendė pakeisti šilumos ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją. Paslaugą jiems teikė įmonė "Lamberta". Ši bendrovė namui tiekia ir šilumą.

"Pakeisti šilumos ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją paskatino Šilumos ūkio įstatymo pakeitimas. Pagal pastarąjį šilumos tiekėjas negali būti šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas. Įvyko namo gyventojų susirinkimas. Dauguma nusprendė pasirinkti naują prižiūrėtoją. Jis paslaugą pasiūlė teikti pigiau nei senasis", – pasakojo menininkas.

Tada, anot V.Balalio, namo gyventojai pradėjo gauti po dvi sąskaitas už šilumos ir karšto vandens sistemos priežiūrą. Vieną siuntė naujasis paslaugos teikėjas, antrą senasis – įmonė "Lamberta".

"Jau daugiau nei metus gauname po dvi sąskaitas už tą pačią paslaugą. Pagal pirmąją turi mokėti 5,93, antrąją – 8,45 lito", – stebėjosi menininkas.

Moka tik "Vitės valdoms"

Gyventojai išaiškinimą dėl situacijos gavo iš namo administratoriaus – bendrovės "Vitės valdos".
Ši nurodė, kad mokėti už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą reikia naujam paslaugos teikėjui, nes šis realiai atlieka paslaugą. Įmonė "Vitės valdos" pabrėžė, kad bendrovės "Lamberta" pateiktos sąskaitos už šią paslaugą neteisėtos.

"Aš nemoku "Lambertai" už šilumos ūkio priežiūrą, tačiau kas iš to. Vis tiek gauname dvi sąskaitas. Kaupiasi skola. Dar suma nėra didelė. Tačiau gal ateityje, į pagalbą pasitelkus antstolius, bus išieškota keturis kartus didesnė", – piktinosi V.Balalis.

Norėdamas aiškumo, menininkas kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Tačiau, pasak vyro, iš jos aiškaus atsakymo, kam mokėti už paslaugą ir ką daryti, nesulaukė.

"Pricitavo keturis lapus teisės aktų, ir tiek. Dar nurodė, kad skundą persiuntė Valstybinei energetikos inspekcijai. Ši nurodė kreiptis į administratorių. Taip pat patarta konfliktą bandyti spręsti taikiai. Galvojau, kad sulauksiu aiškesnių ir tikslesnių atsakymų", – tvirtino aktorius.

Pasak menininko, administratorius dar kartą nurodė, kad bendrovės "Lamberta" sąskaitos niekinės.

Jaučiasi apgaudinėjami

V.Balalis pasakojo, kad prieš tai buvo kreipęsis į bendrovę "Lamberta". Jos vadovas aiškino, kad jų sąskaitos yra teisėtos, nes patys atlieka priežiūrą.

"Direktorius taip pat pabrėžė, kad Šilumos ūkio įstatymo pakeitimai mūsų atveju negalioja, nes esame per maži. Keista, kad pagal vieną įstatymą esame visi lygūs, o kitam esame per maži", – stebėjosi menininkas.

Anot jo, didelė dalis Žolynų gatvės gyventojų bendrovės "Lamberta" veikla nepatenkinti jau seniai.

"Gyvename septynerius metus ir vis iškyla daug klausimų", – teigė gyventojas.

V.Balalio teigimu, keista ir tai, kad tenka mokėti daug už patalpų šildymą žiemą, nors namas – naujas.

"Mokame už šildymą tokias sumas, lyg gyventume "chruščiovkėse". Tikrai daugiau nei kituose naujos statybos kvartaluose. O juk čia nusprendėme įsikurti, kad galėtume reguliuoti šilumą ir sąskaitos už šią paslaugą būtų mažesnės", – neslėpė menininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Acha

Acha portretas
pakliuvot sukčiams i akirati:)))..Nerek turėt gerame kvartale gero busto..Daba jums saskaitas išrašines žiurėdami į išores fasadą-turtingas,reiškia gali ir privala kratyt mašna :DD))..O jei rimtai- buve bandiugana-reketyrai daba dirb šilumos ir kitu gyventuojus aptarnaujančiu sistemų tinkle.Kur nikap nepatikrinsi ir neįrodysi konkrečia kad tep o ne kitap

ir vėl "Lamberta"

ir vėl "Lamberta" portretas
Pažįstama "kontora"... Tik labai įdomu kam čia naudingi tokie "Lambertos" išsidirbinėjimai?

to gyventojas

to gyventojas portretas
tik pinigus lupa ;) kartais israso saskaita uz kai kurias "paslaugas"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių