Quantcast

Už miltų dozę V. Titovui A. Vaišvila nubaustas bauda

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Vaišvila, už tai jog liepos 26 dieną miltais apdrabstė kitą tarybos narį Viačeslavą Titovą, sulaukė nuobaudos. Politikui už viešosios tvarkos pažeidimą skirta 15 eurų bauda.

„Šiandien jau spėjau apsilankyti policijoje, kur buvau nubaustas 15 eurų bauda už viešosios tvarkos pažeidimą. Pareigūnams nepasakiau nieko naujo, o šiandien galiu tik pakartoti savo liepos 31 d. pareiškimą“, – socialiniame tinkle viešai pripažino A. Vaišvila.

A. Vaišvila miltų sauja Lietuvos rusų sąjungos atstovą V. Titovą paženklino priešais Klaipėdos savivaldybę vykusio piketo metu.

Tarybos narys tą kartą tikino, jog tokiu būdu išreiškė savo požiūrį į partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą paniekinusį V. Titovą.

Tiesa, Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija svarstė abu šiuos politikus. Konstatuota, jog A. Ramanauską-Vanagą paniekinęs Lietuvos rusų sąjungos atstovas V. Titovas, tiek miltų išpuolį prieš jį surengęs liberalas A. Vaišvila pasielgė netinkamai.

Jei A. Vaišvila už savo žingsnius jau susimokėjo, tai V. Titovui dar teks palaukti jo veiksmų įvertinimo.

Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė prašymą pateikti išvadą, ar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys V. Titovas sulaužė priesaiką.

Į LVAT dėl to kreipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės taryba. Anot jos, V. Titovo veiksmai viešai menkinant Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą ir jo atminimą, skleidžiant žinomai neteisingą informaciją apie šį asmenį, prieštarauja Konstitucijai ir pažeidžia etikos kodekse įtvirtintus valstybės politikų elgesio principus.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos manymu, tokie tarybos nario veiksmai gali būti laikomi savivaldybės tarybos nario priesaikos sulaužymu. Numatoma, kad byla bus išnagrinėta šių metų lapkričio mėnesį, pranešė LVAT. Apkalta uostamiesčio politikui inicijuota, kai jis viešai pasisakė, kad partizanų vadas A. Ramanauskas-Vanagas žudė nekaltus civilius. V. Titovas sako rėmęsis sovietų teismo duomenimis ir jaučiasi persekiojamas už pareikštą nuomonę. Istorikai pabrėžia, kad tiriant Lietuvos partizaninį pasipriešinimą, negalima remtis vien jų budelių – KGB bylomis, nes jose apstu netikrų, juos juodinančių teiginių. Prokuratūra dėl V. Titovo pasisakymų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAIPklaipeda ne rusija ,titovas nori mero posto ,tai ne cia apsistojo ,reikia vaziuoti i rasija ten gal atsirasjam kede ,bet abejoju tokiu net savi nenori, su pagarbaMaryja,

tai jūs

tai jūs portretas
nesvaikit. Su savo bandiuganu iamžinimais nusprendėte savo likimą - šiukšledėžėn!!

Makas

Makas portretas
Nekliedekit apie ta titov. Jo dainele rinkimuose sudainuota.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių