Quantcast

Uostas iš miesto perima gatves

Pastebima, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai vis dažniau tenka vykdyti jai nebūdingas geležinkelių, kelių ar net elektros tinklų priežiūros funkcijas.

Pastebima, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai vis dažniau tenka vykdyti jai nebūdingas geležinkelių, kelių ar net elektros tinklų priežiūros funkcijas.

Uosto direkcija su Klaipėdos miesto savivaldybe susitarė, kad perims Nevėžio ir Senosios Minijos gatves. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas šį veiksmą pavadino „geromis permainomis uosto ir miesto santykiuose“.

Jis taip pat nudžiugino uostininkus tuo, kad uosto ir miesto reikalus kuruos vicemere tapusi Judita Simonavičiūtė.

Prie Uosto direkcijos jau valdomų Perkėlos, Kairių gatvių prisidės Nevėžio ir Senosios Minijos gatvės, kurias Uosto direkcija planuoja atnaujinti.

„Sprendimas perimti šias gatves paspartins jų rekonstrukciją“, – komentavo uosto vadovas Arvydas Vaitkus.

Tiesa, ar Uosto direkcijoje bus kuriamas atskiras gatvių eksploatavimo skyrius, dar nėra aišku. Geležinkelių skyrius Uosto direkcijoje yra, nes uoste nuolat statomi nauji geležinkeliai.

Be to, Uosto direkcija planuoja finansuoti elektros oro linijos iš Klaipėdos į Smiltynę iškeldinimą toje dalyje, kuri driekiasi per uostą ir trukdo krovai. Oro linija būtų įkišama į kabelį po žeme.

Buvęs Uosto direkcijos vadovas Valentinas Greičiūnas replikavo, ar nereikės Uosto direkcijoje steigti ir elektros tinklų skyriaus. A.Vaitkaus nuomone, to neprireiks – tinklai bus perduoti elektrikams.

Uosto direkcija elektros tinklų pokyčius finansuoja todėl, kad išjudintų dešimtmetį įstrigusią problemą.


Šiame straipsnyje: gatvėsuostasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių