Quantcast

Uostamiestyje vykusio projekto idėjos virto realybe

Finišo tiesę pasiekė moksleivių projektas, skatinęs prisidėti prie uostamiesčio transporto sistemos tobulinimo. Tarptautinis konkursas "BAYinTRAP Young and mobile" atnešė džiugių rezultatų – net dvi Klaipėdos jaunimo idėjos buvo įgyvendintos ir tapo naudingos miestiečiams.

Ragino gilintis į problemas

Projekto koordinatorius uostamiestyje Tadas Mėžinys pasakojo, kad organizuojamas konkursas vyko trijose šalyse – Lenkijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje.

Europos jaunimas, o tarp jų ir klaipėdiečiai, buvo skatinami teikti sumanymus, kurie vėliau bus panaudoti, o įgyvendintais pokyčiais galės džiaugtis visa bendruomenė, besinaudojanti įvairiomis transporto priemonėmis.

Dalytis pasiūlymais anglų kalba galėjo 16–19 metų jaunimas, besimokantis uostamiesčio mokyklose. Moksleiviai konkursui problemą ir jos sprendimo būdą galėjo pateikti tekstu, nuotrauka, schema, brėžiniu, nupieštu žemėlapiu, prezentacija ar kitais būdais.

Kaip teigė T.Mėžinys, vienas pagrindinių konkurso tikslų buvo noras jaunus žmones įtraukti į transporto sistemos vystymą.

Dalyvauja stovyklose

"Sulaukėme penkių pasiūlymų iš aštuonių uostamiesčio moksleivių. Daugelis pateiktų sumanymų buvo brandūs, o pasirinktos temos gerai atspindėjo miesto transporto sistemos aktualijas bei problematiką", – kalbėjo koordinatorius.

Pasak jo, visi aštuoni projekte dalyvavę jaunuoliai bei išrinkti dar du papildomi aktyvūs moksleiviai kitą savaitę viešės Vokietijoje.

Dar 10 Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių jau svečiavosi Lenkijoje, o dešimt Vydūno gimnazijos jaunuolių atstovauja Klaipėdai.

"Susisiekėme su šiomis gimnazijomis ir paprašėme paskatinti iniciatyvius, puikiai anglų kalbą mokančius mokinius prisijungti prie projekto. Moksleiviams buvo suteiktas šansas savo žinias pagilinti transporto sferoje", – pasakojo pašnekovas.

Stovyklų metu Klaipėdoje, Vokietijoje bei Lenkijoje jaunuoliai gali susipažinti su skirtingų miestų transporto infrastruktūra, dalyvauti transporto pasiekiamumo, eismo saugumo tyrimuose, diskutuoti apie trūkstamus transporto infrastruktūros elementus. Jaunuoliai specialistams gali teikti savo pasiūlymas, išsakyti pastebėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių