Quantcast

Uostamiestyje pradės šniokšti fontanai

Po kelių dienų Klaipėdoje ims čiurlenti fontanai. Jei naktimis nebebus šalčių, juos planuojama įjungti antradienį. Prižiūrėtojai jau ruošia miestiečių akis džiuginsiančius įrenginius šiltajam sezonui.

Remontuos rėmėjo lėšomis

Šiais metais klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės grožėtis ne visais fontanais. Tikrai veiks Debreceno ir Pempininkų aikščių fontanai. Taip pat "Anikės", esantis Teatro aikštėje.

Kol kas neaiškus fontano "Laivelis", esančio prie burlaivio "Meridianas", likimas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad atsirado rėmėjas, kuris nori finansuoti šio fontano remonto darbus.

Kas ši įmonė, kol kas neįvardijama. Laukiama, kol bus pasirašyta sutartis.

"Neaišku, ar fontaną įjungsime, ar iš karto prasidės darbai, ar jis kurį laiką veiks, o paskui išjungsime", – tvirtino direktorius.

Visais minėtais fontanais rūpinasi miesto savivaldybė. Dar trims buvo rasti rėmėjai, kurie apmoka eksploatacijos išlaidas.

Vieną fontaną demontuos

Įmonė "Klaipėdos vanduo" jau apie penkiolika metų prižiūri Karlskronos aikštėje esantį išskirtinį fontaną. Vandentiekininkai praėjusiais metais, kai buvo atnaujinama aikštė, patys ėmėsi remontuoti fontaną iš pagrindų. Atnaujinti ne tik jo dubenys, bet ir pamatai, vamzdynai.

Veiks ir Žvejo paminklo fontanas. Jį daug metų prižiūri įmonė "Smeltė". Šis fontanas atnaujintas prieš dvejus metus, tačiau darbus finansavo miesto savivaldybė.

Šiemet antrus metus neveiks Danės skvero fontanas. 18 metų jį prižiūrėjo jūrų krovinių kompanija "Bega". Tačiau fontanas visiškai susidėvėjo ir jam reikia kapitalinio remonto.

Darbus planuojama atlikti, kai bus rekonstruojamas visas Danės skveras.

"Šiemet demontuosime šį fontaną. Užpilsime šią vietą žvyru ir paklosime trinkeles. Taip jis lauks remonto pradžios. Planuojama, kad šiemet bus baigtas Danės skvero atnaujinimo projektas, o kitąmet turėtų startuoti darbai", – komentavo direktorius.

Gali sutrukdyti šaltis

L.Dūda tvirtino, kad visiems miesto fontanams ieškoma rėmėjų. Tad prie miesto grožio norinčios prisidėti įmonės gali kreiptis. Suteikiama galimybė rinktis patinkantį fontaną.

"Rėmėjai apmoka eksploatacijos išlaidas, prižiūri fontanus. Kapitaliniu remontu dažniausiai rūpinasi pati savivaldybė. Dabar jie visi yra atnaujinti. Baimės, kad kuris neveiks, nėra", – teigė vadovas.

Direktorius vylėsi, kad permainingi pavasario orai nesutrukdys įjungti fontanų numatytu metu. Tokių planų teks atsisakyti, jei spaus šaltukas.

"Prieš Velykas kapinėse įjungėme laistymo kolonėles. Orai atrodė palankūs, tačiau naktimis spustelėjo šaltukas ir atsirado gedimų. Teko remontuoti, pakeisti detales. Šaltis pridarė žalos", – pasakojo vadovas.

Uostamiesčio savivaldybei keturių fontanų priežiūra ir eksploatacija per metus atsieina 15,4 tūkst. eurų. Į šią sumą įskaičiuota ir vandens sąnaudos, sunaudota elektra, techninė priežiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių